Logo

Τρία εμφράγματα είχε υποστεί πριν πεθάνει ο ασθενής που κατήγγειλε καρδιοχειρουργό για φακελάκι



 
 

xeirourgeio 15-7-2014Ενδεχομένως και να ήταν μοιραίες για τη ζωή του ασθενούς, που κατέληξε αφού κατήγγειλε καρδιοχειρουργό του Ευαγγελισμού για...

φακελάκι, οι 18 ημέρες που καθυστέρησε να πραγματοποιηθεί η εγχείρησή του.

Εκείνες τις 18 ημέρες  γινόταν το «παζάρι» με τον γιατρό να ζητά φορτικά από τον 67χρονο καρδιοπαθή χρήματα προκειμένου να τον χειρουργήσει.

Σαφή απάντηση στο ερώτημα για το αν αυτές οι 18 ημέρες καθυστέρησης "σκότωσαν" τον ασθενή θα δοθεί από τις ιστολογικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται σε περίπου 10 ημέρες.  

Μια πρώτη ένδειξη για το πόσο κρίσιμη για τη ζωή του ασθενούς θα μπορούσε να είναι αυτή η καθυστέρηση καταδείχθηκε από τη νεκροτομή από την οποία προέκυψε ότι ο 67χρονος είχε υποστεί τρία εμφράγματα πριν πεθάνει την περασμένη Κυριακή.

Συγκεκριμένα, ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκος Καρακούκης μιλώντας σε μέσα ενημέρωσης αποκάλυψε, ότι ο εν λόγω ασθενής είχε υποστεί τρία εμφράγματα πριν καταλήξει.

Μάλιστα, όπως σημειώνει το imerisia, ο κ. Καρακούκης τόνισε ότι κάθε ασθενής που έχει πρόβλημα θα πρέπει να χειρουργείται όσο το δυνατόν νωρίτερα κι αυτό είναι καλό για την πορεία της υγείας τους.

Επίσης, σε ερώτηση αν η καθυστέρηση των 18 ημερών μπορεί να στάθηκε μοιραία για τον 67χρονο ο κ Καρακούκης απάντησε ότι «σε 10 ημέρες όταν και θα έχουν ολοκληρωθεί τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων θα είναι σε θέση να απαντήσουν με ακρίβεια».

Ο κ. Καρακούκης υπογράμμισε επίσης ότι «για πρώτη φορά έγινε πλήρης φωτογράφιση του περιστατικού κατά την διάρκεια της νεκροτομής για να μην υπάρχουν αμφιβολίες ως προς το πόρισμα»

Ερωτώμενος, τέλος, για τα ακριβή χρονικά διαστήματα που συνέβησαν αυτά τα εμφράγματα και εάν συμπίπτουν με το χρόνο που ο ασθενής ήταν στο νοσοκομείο περιμένοντας να υποβληθεί στην επέμβαση, ανέφερε πως ήταν ολίγων ημερών τα δυο τελευταία.

Εντολή για διενέργεια ΕΔΕ

Στο μεταξύ, ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, μετά την ιατροδικαστική έκθεση, έδωσε εντολη στη Διοίκηση του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» για τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ).

Στόχος της ΕΔΕ θα είναι να διευκρινιστεί εάν η αναβολή του χειρουργείου του 67χρονου ασθενούς του Καρδιοχειρουργικού Τμήματος του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», συνέβαλε, ή όχι, στον θάνατο του.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-7-2014 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Έρευνα για τα αίτια θανάτου του ασθενούς που κατήγγειλε τον καρδιοχειρουργό με το «φακελάκι»


Τελευταίες Ειδήσεις