Logo

Χανιά: Τετραπληγική πέθανε επειδή η ΔΕΗ της έκοψε το ρεύμα!



 
 

deh 23-7-2014Η Ευτυχία Ποποδάκη, μια τετραπληγική γυναίκα, η οποία εδώ και δεκαπέντε χρόνια υποστηριζόταν μηχανικά, έχασε την...

Τετάρτη τη ζωή της, επειδή  η ΔΕΗ της έκοψε το ρεύμα.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στα Χανιά και συγκεκριμένα στην περιοχή των Νέων Χανίων.

Όπως αναφέρει το cretapost, όταν ο ΔΕΔΔΗΕ «έκοψε» το ρεύμα στο σπίτι της εξαιτίας χρεών της άτυχης γυναίκας, τα μηχανήματα που υποστήριζαν τις ζωτικές της λειτουργίες σταμάτησαν να δουλεύουν με αποτέλεσμα η Ευτυχία Ποποδάκη να πεθάνει.

Η εφημερίδα «Χανιώτικα Νέα» αναφέρει, ότι οι συγγενείς της άτυχης γυναίκας φανερά οργισμένοι έσπευσαν στο Αστυνομικό Μέγαρο των Χανίων και υπέβαλαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Τι απαντά η ΔΕΗ

Τη δικαιολογία ότι η επιχείρηση ήταν αδύνατο πρακτικά να γνωρίζει την κατάσταση της υγείας της 56χρονης τετραπληγικής γυναίκας προβάλλει η ΔΕΗ.

Πηγές της ΔΕΗ, συγκεκριμένα, υποστήριζαν ότι δεν είχε δηλωθεί στην επιχείρηση ότι η θανούσα χρειαζόταν μηχανική υποστήριξη όλο το 24ωρο.

Πρόσθεταν, μάλιστα, ότι αυτές οι περιπτώσεις ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες καταναλωτών, στις οποίες δεν γίνεται διακοπή της ηλεκτροδότησης ανεξαρτήτως οφειλών.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν, ακόμη, ότι ο μετρητής κατανάλωσης («ρολόι») ήταν δηλωμένος σε διαφορετικό όνομα, καθώς και ότι δεν είχε γίνει αίτηση για ένταξη στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο στο οποίο επίσης εντάσσονται, με οικονομικά κριτήρια, άτομα που έχουν ανάγκη μηχανικής υποστήριξης με χρήση ιατρικών συσκευών.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-7-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις