Logo

Ποινές - χάδι σε γυναικολόγους που δεν περιέθαλψαν επίτοκο γυναίκα



 
 

epitokos 31-7-2014Πειθαρχικές ποινές - χάδι επιβλήθηκαν σε τρεις γυναικολόγους των νοσοκομείων Καστοριάς και Γρεβενών οι οποίοι το 2012 δεν...

βρίσκονταν στις εφημερίες τους, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει μια επίτοκος, που αναγκάστηκε να μεταβεί στην πλησιέστερη ιδιωτική κλινική, επωμιζόμενη το σχετικό οικονομικό βάρος.

Στο θέμα παρενέβη ο Συνήγορος του Πολίτη, όπου προσέφυγε η γυναίκα καταγγέλλοντας την περιπέτειά της.

Σύμφωνα με την καταγγελία, στις 05:00 τα ξημερώματα της 15ης Αυγούστου 2012 μία γυναίκα πήγε να γεννήσει στο νοσοκομείο της Καστοριάς. Ωστόσο, η εφημερεύουσα γυναικολόγος της είπε ότι δεν μπορούσε να γεννήσει εκεί γιατί δεν υπήρχε αναισθησιολόγος.

Έτσι, υπήρξε επικοινωνία με το νοσοκομείο Γρεβενών, όπου ο γυναικολόγος ο οποίος εφημέρευε δεν βρισκόταν στη θέση του.

Η γυναικολόγος του νοσοκομείου της Καστοριάς επικοινώνησε σε δεύτερη φάση με τον διευθυντή της γυναικολογικής του νοσοκομείου Γρεβενών, ο οποίος είπε ότι η εφημερία ξεκινούσε αργότερα, δηλαδή, στις 08:00 το πρωί. 

Μετά από ενέργειες του Συνηγόρου του Πολίτη και του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας διενεργήθηκε για το περιστατικό ΕΔΕ από την οποία προέκυψε ότι τελέστηκε παράβαση καθήκοντος και από τους τρεις γυναικολόγους.

Όμως οι πειθαρχικές ποινές που επιβλήθηκαν επιεικείς.

Συγκεκριμένα στη μεν γιατρό της Καστοριας η τιμωρία ήταν μία έγγραφη επίπληξη, στο δε γυναικολόγο και στον διευθυντή της γυναικολογικής κλινικής του νοσοκομείου των Γρεβενών επιβλήθηκε στέρηση μισθού δέκα και πέντε ημερών, αντιστοίχως.

Πάντως, δεν αποκλείεται η υπόθεση να έχει και ποινική εξέλιξη, καθώς το πόρισμα της ΕΔΕ διαβιβάστηκε και στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Καστοριάς προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 31-7-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις