Logo

ΣΤΕ: Μειωμένος συντελεστής δόμησης στην Ακαδημία Πλάτωνος και στο Academy Gardens



 
 

academy gardens 1-8-2014Με δύο αποφάσεις του το Ε΄ τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) θέτει θέμα μειωμένου συντελεστή δόμησης στην...

περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος, όπου πρόκειται να κατασκευαστεί το εμπορικό κέντρο Academy Gardens.

Οι αποφάσεις του ΣτΕ εκδόθηκαν επί δύο προσφυγών που είχαν καταθέσει κάτοικοι της Ακαδημίας Πλάτωνος και η εταιρεία Artume.

Οι προσφεύγοντες, για αντίθετους λόγους ο καθένας ζητούσαν την ακύρωση Προεδρικού Διατάγματος του περασμένου έτους με το οποίο τροποποιούνταν «ο συντελεστής δόμησης των οικοπέδων και το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος στην περιοχή γύρω από τον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος του ρυμοτομικού σχεδίου Αθηνών».

Όπως είναι γνωστό,  στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος (4ο διαμέρισμα, έκτασης 615 στρεμμάτων) και συγκεκριμένα στην έκταση του πρώην εργοστασίου της κλωστοϋφαντουργίας Μουζάκη (Λεωφόρος Κηφισού 60) δρομολογείται επένδυση ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορά την κατασκευή εμπορικού και ψυχαγωγικού κέντρου επιφάνειας 55.000 τ.μ. (Academy Gardens) από την Artume Ανώνυμη Εταιρεία Ανάπτυξης Ακίνητης και Κινητής περιουσίας.

Το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ, με πρόεδρο την αντιπρόεδρο Αγγελική Θεοφιλοπούλου και εισηγήτρια την σύμβουλο Επικρατείας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, απέρριψε με τις δύο αποφάσεις του (υπ΄ αριθμ. 2261 και 2262/2014) και τις δύο προσφυγές.

Με αυτές τις αποφάσεις, το ΣτΕ ορίζει ότι πρέπει να εκδοθεί νέο Προεδρικό Διάταγμα για την επίμαχη περιοχή το οποίο θα προβλέπει μειωμένο συντελεστή δόμησης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-8-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις