Logo

Για ψευδείς βεβαιώσεις κατηγορείται ο Β. Ρέστης



 
 

V.Restis_11-8-2011

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Δικογραφία σε βάρος του μεγαλοεφοπλιστή και ανθρώπου των ΜΜΕ, Βίκτωρα Ρέστη, έχει σχηματίσει το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ!

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες του directnews.gr ο Β. Ρέστης θεωρείται ύποπτος για τα αδικήματα της ηθικής αυτουργίας σε έκδοση ψευδών βεβαιώσεων, της ηθικής αυτουργίας σε υφαρπαγή ψευδούς βεβαιώσεως καθώς και για ψευδείς υπεύθυνες δηλώσεις κατ’ εξακολούθηση.

Στην ίδια υπόθεση φαίνεται εμπλεκόμενος για έκδοση ψευδών βεβαιώσεων και αστυνομικός, ο οποίος έχει διατελέσει διοικητής του Τμήματος Ασφάλειας της Νίκαιας.

Η υπόθεση αφορά στην ανανέωση της άδειας οπλοφορίας του Βίκτωρα Ρέστη, αφού εμφανίστηκε το 2007-2008 να δηλώνει… ψευδείς διευθύνσεις κατοικίας .

Ειδικότερα, παρουσιάστηκε να κατοικεί στη Νίκαια και συγκεκριμένα σε μία διεύθυνση επί της οδού Ακροπόλεως και σε μία δεύτερη επί της οδού Κωστή Παλαμά, ενώ η πραγματική του διεύθυνση κατοικίας βρισκόταν σε άλλη περιοχή της Αθήνας, για την οποία δεν είχε καμία αρμοδιότητα το Τ.Α της Νίκαιας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του directnews.gr, η δικογραφία που σχημάτισαν οι «Εσωτερικές Υποθέσεις» της ΕΛΑΣ έχει ήδη διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, προκειμένου να κριθεί αν τελικά θα ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του μεγαλοεφοπλιστή.

Συνεχίζεται η έρευνα του ΣΔΟΕ

Στο μεταξύ, το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος συνεχίζει την έρευνά του, για μεγάλη υπόθεση φοροδιαφυγής, που φέρεται να έχει διαπράξει η εταιρία real estate «ΦΑΝΤΟΜ ΑΤΕ» συμφερόντων Β. Ρέστη.

Η έρευνα σχετίζεται με την αγοροπωλησία δύο ακινήτων στη Γλυφάδα (επί των οδών, Ζησιμοπούλου 6 το ένα και Κύπρου 68 το δεύτερο) των οποίων η πραγματική αξία, ενώ ανερχόταν στα 20 εκατομμύρια ευρώ για το καθένα, στην εφορία δηλώθηκε εκείνη των 5 εκατομμυρίων.

Σημειώνεται ότι, ως μέτοχος της εταιρίας «ΦΑΝΤΟΜ ΑΤΕ» φέρεται η κυπριακή offshore εταιρία «CELLTEK HOLDINGS LIMITED», ενώ ως μέτοχος της τελευταίας φέρεται η επίσης κυπριακή offshore με την επωνυμία «HAKKASAN LIMITED».

Αφανείς μέτοχοι στην «HAKKASAN» ήταν μέχρι το 2008 ο κατασκευαστής Ιωάννης Παναγιωτόπουλος και ο αδελφός του, με ποσοστό 39% περίπου καθώς και ο Βίκτωρας Ρέστης, με ποσοστό 61% περίπου. Tο 2009 ο Ρέστης αγόρασε και το υπόλοιπο ποσοστό και μέχρι σήμερα είναι ο μοναδικός μέτοχος.

Το ΣΔΟΕ μάλιστα, με εντολή εισαγγελέα έχει ήδη προχωρήσει στο πάγωμα των τραπεζικών λογαριασμών του Ιωάννη Παναγιωτόπουλου, αφού το αδίκημα το οποίο διερευνά, διώκεται και τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος.

Ωστόσο, εδώ τίθεται ένα καίριο ερώτημα: Πώς είναι δυνατόν ο αρμόδιος εισαγγελέας να δεσμεύει τους λογαριασμούς μόνο του μειοψηφούντος μετόχου και οι “αχυράνθρωποι” του Βίκτωρα Ρέστη, που μετείχαν στο Διοικητικό Συμβούλιο της «HAKKASAN», να παραμένουν στο απυρόβλητο;

Μήπως η διαπλοκή του μεγαλοεφοπλιστή με τα ΜΜΕ του δίνει το “δικαίωμα” να “χαίρει” κάποιας… δικαστικής ασυλίας;

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στενοί συνεργάτες του Βίκτωρα Ρέστη εμπλέκονται στις συνομιλίες που έχει καταγράψει ο “αρχικοριός” της ΕΥΠ για το λεγόμενο παραδικαστικό κύκλωμα και τη μαφία των ακινήτων.

Εμείς, πάντως, θα συνεχίσουμε τη δημοσιογραφική μας έρευνα προς κάθε κατεύθυνση, πιστεύοντας ότι και οι αρμόδιοι λειτουργοί της Δικαιοσύνης θα πράξουν το ίδιο, χωρίς συμβιβασμούς, σκοπιμότητες και… έξωθεν παρεμβάσεις.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-8-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις