Logo

Νέες ποινικές διώξεις κατά των αδερφών Αρβανιτίδη για τα προϊόντα «μαϊμού»



 
 

arvanitidis 1-9-2014Νέες ποινικές διώξεις άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των πρώην ιδιοκτητών των σούπερ μάρκετ Αρβανιτίδη, για την υπόθεση της παρασκευής...

και διάθεσης προϊόντων «μαϊμού».

Οι νέες κατηγορίες σε βάρος των δύο αδελφών, οι οποίοι είχαν συλληφθεί για την υπόθεση πέρυσι το καλοκαίρι, αφορούν σε εικονικές εταιρείες που προέκυψαν στο πλαίσιο της προανάκρισης.

Όπως αναφέρει το voria.gr, μετά την ολοκλήρωση της προανάκρισης, ο αρμόδιος εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για απάτη, εγκληματική οργάνωση ακόμη και για ληστεία, ενώ παρέπεμψε την υπόθεση στην τακτική ανάκριση.

Για την υπόθεση της απάτης, με θύματα 38 εμπόρους και εταιρείες, οι αδελφοί Αρβανιτίδης θα λάβουν κλήση για να απολογηθούν στον ανακριτή.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 53χρονος Χαρίλαος Αρβανιτίδης, πρώην συνιδιοκτήτης της αλυσίδας σούπερ – μάρκετ, κατηγορείται ότι έστηνε εικονικές εταιρείες χρησιμοποιώντας «αχυρανθρώπους» (τοξικομανείς, αναξιοπαθούντες κλπ) οι οποίοι εμφανίζονταν ότι πραγματοποιούν συναλλαγές με προμηθευτές προϊόντων.

Αρχικά, άλλος συνεργός προσέγγιζε τους προμηθευτές πληρώνοντας μια - δυο παραγγελίες με προϊόντα μικρής αξίας για να φαίνεται φερέγγυος. Στη συνέχεια, αποσπούσαν πολλαπλάσιες ποσότητες προϊόντων που δεν εξοφλούσαν αλλά διέθεταν προς πώληση, μέσω των σούπερ - μάρκετ.

Επιπλέον, στη δικογραφία αναφέρεται ότι ένας προμηθευτής εντόπισε σε αποθήκη μέρος των προϊόντων του και επιχείρησε να τα πάρει πίσω, αλλά δέχτηκε επίθεση από έναν εκ των αδελφών Αρβανιτίδη ο οποίος κατηγορείται για ληστεία.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-9-2014 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Ελεύθερος με εγγύηση ο Αρβανιτίδης

Μεγάλη απάτη με προϊόντα "μαϊμού" από τα σούπερ μάρκετ "Αρβανιτίδης" [φωτο]

 


Τελευταίες Ειδήσεις