Logo

Ενοχή όλων των κατηγορουμένων για τη δολοφονία του ενεχυροδανειστή στη Δάφνη ζήτησε η εισαγγελέας



 
 

dikasthrio 2-9-2014Την καταδίκη όλων των κατηγορουμένων για τη δολοφονία του 30χρονου ενεχειροδανειστή Γιώργου Κοτσιλίδη στη Δάφνη, τον Απρίλιο του 2013, ζήτησε η εισαγγελέας...

του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Η εισαγγελική λειτουργός υποστήριξε ότι οι τέσσερις κατηγορούμενοι είχαν προσχεδιάσει το έγκλημα και χαρακτήρισε «δόλωμα» την 25χρονη, που έκλεισε το ραντεβού με το θύμα στο σπίτι του, την ημέρα της δολοφονίας και πρόσωπο «κλειδί» τον συνεργάτη του πατέρα του θύματος, ο οποίος γνώριζει την καλή οικονομική του κατάσταση, αλλά και την προτίμησή του στις εύσωμες γυναίκες.

«Το θύμα δεν είχε παρέες ούτε ερωτικές σχέσεις με το άλλο φύλο. Ήταν κλεισμένος στον εαυτό του. Είχε ομολογήσει όμως την αδυναμία του στις εύσωμες γυναίκες και αυτό το γνώριζε ο τρίτος κατηγορούμενος ο οποίος το είπε στους υπόλοιπους και όλοι μαζί αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν την 25χρονη, η εμφάνιση της οποίας ταιριάζει με τις προτιμήσεις του θύματος», είπε η εισαγγελέας.

Όπως τόνισε κατά την αγόρευσή της, «το έγκλημα ήταν προσχεδιασμένο και για τον λόγο αυτό δεν είχαν φροντίσει οι δράστες να καλύψουν τα πρόσωπά τους».

Στην απολογία της η 25χρονη κατηγορούμενη ομολόγησε ότι εκείνη τη μέρα «απασχολούσε» το θύμα έτσι ώστε οι συγκατηγορούμενοί της να πάρουν χρήματα και χρυσαφικά. Όπως είπε, η ιδέα ήταν του φίλου τους και συγκατηγορούμενού της.

«Ζητώ μια μεγάλη συγγνώμη. Ήταν τεράστιο λάθος. Αναμίχθηκα με λάθος ανθρώπους. Ήταν ιδέα του Γ.Μ. να γνωρίσω τον 30χρονο. Δεν το είχα ξανακάνει. Φοβόμουν. Θα έμπαινα μέσα στο σπίτι και θα έκανα σεξ μαζί του. Θα άνοιγα την πόρτα και θα έμπαιναν οι άλλοι τρεις για να πάρουν τα χρήματα. Ο ρόλος μου ήταν να τον απασχολώ. Χρειαζόμουν τα χρήματα. Ήμουν άνεργη», υποστήριξε στην απολογία της.

Ο Γ.Μ., ο οποίος είναι παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού, ανέλαβε την ευθύνη για τη ληστεία και ισχυρίστηκε ότι χρειαζόταν 500 ευρώ για να τα δώσει στην 25χρονη, επειδή ζούσε μόνη της.

«Ζητώ συγνώμη από όλους. Ό,τι έγινε ήταν δικό μου λάθος. Εγώ τα οργάνωσα. Εγώ τους έμπλεξα όλους. Ήμουν μικρός και χρειαζόμουν τα χρήματα για να βοηθήσω την Α.Σ.».

Και οι τέσσερις ισχυρίστηκαν ότι δεν είχαν πρόθεση να σκοτώσουν τον 30χρονο, ενώ ο τέταρτος κατηγορούμενος στην απολογία του υποστήριξε ότι την ώρα που φίμωναν το θύμα, παρούσα ήταν και η 25χρονη.

«Δεν λένε την πραγματική αλήθεια. Αυτοί με έπεισαν να κάνουμε μια κλοπή. "Έλα μαζί μας, θα σου δώσουμε κάποιο χαρτζηλίκι", μου είπαν. Ο Γ.Μ. έβαζε την ταινία στο στόμα του θύματος που φώναζε. Του πάταγαν το κεφάλι με τα πόδια. Πόσο ν' αντέξει; Έσκασε. Δεν είμαστε κακοποιοί. Εγώ ήξερα πως θα τον έδεναν μόνο και θα έφευγαν».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 9 Σεπτεμβρίου με τις αγορεύσεις των δικηγόρων.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-9-2014 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Μοιραία γνωριμία στο Facebook - 24χρονη τον δολοφόνησε και τον λήστεψε [φωτο]


Τελευταίες Ειδήσεις