Logo

Ταμίας του Πανεπιστημίου «Μακεδονία» καταχράστηκε χρήματα υπό την απειλή τοκογλύφων



 
 

panepisthmio makedonia 30-11-2014Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 2 ετών, με τριετή αναστολή, πρώην οικονομικό διαχειριστή...

του Πανεπιστημίου «Μακεδονία», ο οποίος κάθισε στο σκαμνί με την κατηγορία της υπεξαίρεσης. 

Όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος κατά την απολογία του προχώρησε στην υπεξαίρεση για να βοηθήσει στενό συγγενικό του πρόσωπο, το οποίο απειλούνταν από τοκογλύφους για χρέη. 

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία ο πρώην υπάλληλος του πανεπιστημίου υπεξαίρεσε από το ταμείο του ιδρύματος το ποσό των 19.478, 77 ευρώ.

Η «τρύπα» στο ταμείο αποκαλύφθηκε το Μάιο του 2012, όταν ο κατηγορούμενος, που δεν έχει επιστρέψει μέχρι σήμερα τα χρήματα που ομολόγησε ότι υπεξαίρεσε, πήρε αναρρωτική άδεια και τον αντικατέστησε μία άλλη υπάλληλος του πανεπιστημίου. Η τελευταία ανακάλυψε την υπεξαίρεση των χρημάτων έπειτα από σχετικό έλεγχο που διενήργησε.

Η αντικαταστάτρια του κατηγορουμένου συνέταξε άμεσα αναφορά προς τη διοίκηση του πανεπιστημίου, η οποία υπέβαλε μήνυση, προκειμένου να κινηθούν οι προβλεπόμενες ποινικές διαδικασίες σε βάρος του συγκεκριμένου πανεπιστημιακού υπαλλήλου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο  συγκεκριμένος υπάλληλος της διεύθυνσης οικονομικής διαχείρισης του πανεπιστημίου «Μακεδονία» καταχράστηκε μετρητά, τα οποία προέρχονταν από παράβολα είσπραξης που αφορούσαν στην περίοδο από το Δεκέμβριο του 2011 μέχρι και το Μάιο του 2012.

Επίσης, ένα μέρος των υπεξαιρεθέντων χρημάτων προέρχονταν και από εκκρεμή χρηματικά εντάλματα του 2010.

Το seleo αναφέρει, ότι ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του ισχυρίστηκε, ότι προχώρησε στην υπεξαίρεση καθώς  συγγενικό του πρόσωπο είχε χρέη από τοκογλυφικές συναλλαγές.

Ο κατηγορούμενος, ειδικότερα, υποστήριξε ότι το πρόσωπο αυτό ήταν η αδελφή του, συμπληρώνοντας ότι άγνωστοι είχαν τοποθετήσει και αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό στο αυτοκίνητό της.

Καταλήγοντας ο πρώην υπάλληλος του Πανεπιστημίου είπε ότι αυτή η ενέργεια τον «ταρακούνησε» και έτσι αποφάσισε να βάλει χέρι στο ταμείο για να βοηθήσει την αδερφή του.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-10-2014 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις