Logo

Πλημμύρες στην Αττική - Ζημιές σε 1.085 ακίνητα και 422 Ι.Χ.



 
 

katastrofes 30-10-2014Ο υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του πρώην προέδρου της Βουλής...

Απόστολου Κακλαμάνη, ανέφερε στη Βουλή, ότι στις περιοχές που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες στην Αττική προκλήθηκαν ζημιές, με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία, σε 1.085 ακίνητα και σε  422 αυτοκίνητα. 

Παράλληλα, είπε ότι αύριο είναι η τελευταία ημέρα υποβολής των αιτήσεων προς την πυροσβεστική για καταγραφή και ταυτοποίηση των ζημιών, προσθέτοντας ότι το κονδύλι που έχει ήδη δεσμευθεί ανέρχεται σε 304.000 ευρώ.

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι θα ακολουθήσει η καταβολή αποζημίωσης στους πληγέντες που θα καθοριστεί με βάση τη ζημιά που υπέστησαν.

Οι επιτροπές των δήμων εκτιμούν το μέγεθος των ζημιών και μέχρι στιγμής, δεν έχουν υποβληθεί αιτήματα για καταβολή αποζημιώσεων.

Από την πλευρά του το υπουργείο Εσωτερικών έχει υποβάλλει  αίτημα για δέσμευση 900.000 ευρώ με τους 25 δήμους που επλήγησαν να έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αίτημα στο ΥΠ.ΕΣ. για να λάβουν κονδύλι αποκατάστασης των ζημιών για τα δίκτυά τους ή για όποια άλλη ζημιά υπέστησαν.

Μέχρι στιγμής πάντως, τα ποσά που δαπανήθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής για αντιπλημμυρικά έργα την περίοδο 2003-2014, ανέρχονται σε 450 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων όπως τα πρόσφατα, μπορεί να απαιτηθούν κονδύλια ύψους 1,5 δις ή ακόμη και 2 δις ευρώ, επιπλέον.

«Εντολή του πρωθυπουργού πάντως είναι να υπάρξει προώθηση και επιτάχυνση των αντιπλημμυρικών έργων που είναι ενταγμένα σε προγράμματα της Ε.Ε και προς αυτή κατεύθυνση κινούμαστε», κατέληξε ο Αργύρης Ντινόπουλος

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-10-2014 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις