Logo

Άρειος Πάγος: "Παραίτησαν" τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθήνας… με προαγωγή



 
 

areios pagosΣτην παραίτηση του από τη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας φέρεται να προχωρεί ο νεοεκλεγείς ικανότατος εισαγγελικός λειτουργός...

Παναγιώτης Καραγιάννης, μετά από την προαγωγή του σε αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου, την οποία αποφάσισε ομόφωνα την Πέμπτη το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο.

Δικαστικοί κύκλοι ωστόσο έκαναν λόγο για παραίτηση, που ζητήθηκε ως... "αντάλλαγμα" στον κ. Καραγιάννη, άμα τη προαγωγή του σε ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό, καθώς δεν έχει κλείσει ούτε μήνα στη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας, μετά από την εκλογή του στις αρχιαιρεσίες, όπου τον ψήφισε το σύνολο σχεδόν των συναδέλφων του.

Οι ίδιες πηγές ισχυρίζονταν ότι, η προαγωγή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών από το βαθμό του εισαγγελέα εφετών στον βαθμό του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ήταν ένας τρόπος να απαλλαγεί η κυβέρνηση μέσω της απόφασης του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου από την παρουσία του κ. Καραγιάννη, καθώς δεν θεωρείτο "χειραγωγήσιμος".

Έτσι, προήχθη στη θέση του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, παρά το ότι, στην επετηρίδα προηγείτο άλλη συνάδελφος του.

Μάλιστα για να εκλείψει ο κίνδυνος να προσφύγει κατά της προαγωγής του κ. Καραγιάννη η εισαγγελέας εφετών, την οποία παρέλειψαν, ζητώντας να προαχθεί εκείνη, η απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου ήταν ομόφωνη!

Παράλληλα, σύμφωνα με αξιόπιστες δικαστικές πηγές, μειώθηκαν κατά δύο οι θέσεις των αντιεισαγγελέων του Αρείου Πάγου, ούτως ώστε να μην υπάρχει δυνατότητα να προαχθεί και άλλος στη θέση αυτή, πέραν του κ. Καραγιάννη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, του directnews.gr, η ηγεσία της Δικαιοσύνης επικαλέστηκε στον κ. Καραγιάννη ότι, "υπάρχει ασυμβίβαστο να είναι αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου και παράλληλα να κατέχει τη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών", ξεχνώντας... φαίνεται το γεγονός ότι, υπάρχει προηγούμενο δύο εισαγγελέων, που είχαν το προνόμιο να προαχθούν σε αντιεισαγγελείς ΑΠ, όντες στη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών.

Ο ένας ήταν ο προκάτοχος του κ. Καραγιάνη, Μανώλης Ρασιδάκης και ο δεύτερος ήταν ο τέως προιστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αντώνης Πλωμαρίτης, οι οποίοι παρέμειναν στη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών και μετά την προαγωγή τους ως αντιεισαγγελείς Αρείου Πάγου.

Μετά από την παραίτηση του κ. Καραγιάννη θα ξαναγίνουν εκλογές στην Εισαγγελία Εφετών, για την εκλογή προϊσταμένου.

Με άλλες αποφάσεις του 15μελούς και 11μελούς Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης προάγονται στο βαθμό του αρεοπαγίτη, οι πρόεδροι Εφετών Σοφία Καρυστηναίου και Δήμητρα Κοκοτίνη.
 
Παράλληλα, στο βαθμό του προέδρου Εφετών προήχθησαν οι Εφέτες Άννα Πελεκούδα και τοποθετείται στο Εφετείο Θεσσαλονίκης, Ανδρέας Παπαδημητρίου και τοποθετείται στο Εφετείο Ευβοίας και Ελισάβετ Τσιρακίδου και τοποθετείται στο Εφετείο Πατρών.
 
Με άλλη απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου προάγεται στον βαθμό του εισαγγελέα Εφετών ο αντεισαγγελέας Εφετών Δημήτρης Ασπρογέρακας και τοποθετείται στο Εφετείο Αθηνών.
 
Επίσης, προάγονται στον βαθμό του Εφέτη οι εξής εννέα πρόεδροι Πρωτοδικών: Εμμανουέλα Τσίτσου, Βασιλική Ταφύλη, Μαρία Πετρίδου, Παναγιώτης Μολυβδάς, Ελένη Μούρτζη, Μαρία Σακελλαροπούλου, Βήλη Χρηστίδου, Κυριακή Φελεκίδου και Αναστάσιος Αναστασίου.
 
Τέλος, μετατίθενται στο Εφετείο Αθηνών ο πρόεδρος Εφετών Γρηγόρης Κουτσοκώστας και στο Εφετείο Θεσσαλονίκη η ομοιόβαθμος του Ανδρονίκη Τυραννίδου

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 31-10-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις