Logo

Βρετανία: Αποτράπηκαν τέσσερα τρομοκρατικά σχέδια το 2014 - Κίνδυνος οι Βρετανοί τζιχαντιστές



 
 

scotland yard 23-11-2014O επικεφαλής της Σκότλαντ Γιαρντ, Μπέρναρντ Χόγκαν-Χάουι, επιβεβαίωσε την Κυριακή, ότι η βρετανική αστυνομία έχει...

ήδη αποτρέψει την εφαρμογή «4 ή 5 τρομοκρατικών σχεδίων» το 2014, έναντι ενός κατά μέσο όρο τα προηγούμενα χρόνια.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, ο επικεφαλής της Σκότλαντ Γιαρντ είπε: «Τα τελευταία αυτά χρόνια, ο μέσος όρος ήταν 1 (τρομοκρατικό σχέδιο) κάθε χρόνο, φέτος είχαμε 4 ή 5. Έχουμε διαπιστώσει μία αλλαγή τόσο στη συχνότητα όσο και στη σοβαρότητα των σχεδίων αυτών». Ωστόσο, δεν έκρυψε την «εντεινόμενη ανησυχία» του για τους «μοναχικούς λύκους».

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν, ότι η Βρετανία πραγματοποίησε το 2014 σε περισσότερες από 250 συλλήψεις στο πλαίσιο της μάχης εναντίον της τρομοκρατίας.

Οι Βρετανοί τζιχαντιστές.

Η Σκότλαντ Γιαρντ υπολογίζει σε «περισσότερους από 500» τους Βρετανούς που έχουν φύγει από την χώρα για να πολεμήσουν μαζί με τους τζιχαντιστές, εντασσόμενοι στις τάξεις οργανώσεων όπως το Ισλαμικό Κράτος. Μάλιστα, εκφράζει φόβους ότι θα μπορούσαν να σχεδιάσουν επιθέσεις επιστρέφοντας στη Βρετανία.

Ο Χαλίντ Μαχμούντ, βουλευτής από το Μπέρμινχαμ, πάντως σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Sunday Telegraph τόνισε τα στοιχεία αυτά είναι σημαντικά υποτιμημένα και υποστήριξε ότι ο αριθμός των Βρετανών τζιχαντιστών ανέρχεται «έως τους 2000».

Από την πλευρά του, ο  Μπέρναρντ Χόγκαν Χάουι κάλεσε τους πολίτες να βρίσκονται σε επιφυλακή και να βοηθήσουν την αστυνομία, τονίζοντας: «Εάν οι πολίτες, οι επιχειρήσεις και η αστυνομία εργάζονται μαζί με τις υπηρεσίες ασφαλείας θα συγκροτήσουμε μία απίστευτα ισχυρή ομάδα».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-11-2014 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις