Logo

Γιατί αναρτήθηκε στο site του ΣτΕ η επιστολή του Γκίκα Χαρδούβελη στην Τρόικα;



 
 

StE 4-12-2014Αίσθηση έχει προκαλέσει στο νομικό κόσμο η κίνηση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), Σωτήριου Ρίζου να... 

να αναρτήσει στον ιστότοπο του Ανωτάτου Δικαστηρίου την επιστολή που υπογράφει ο υπουργός Οικονομικός Γκίκας Χαρδούβελης, η οποία απευθύνεται προς τους εκπροσώπους της Τρόικας και περιλαμβάνει προτεινόμενα δημοσιονομικά μέτρα για την Ελλάδα. 

Σε σχετικό κείμενο του κ. Ρίζου αναφέρονται τα εξής: 

«Από το γραφείο του προέδρου εδόθη προς ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δικαστηρίου κείμενο, το οποίο δημοσιεύθηκε στον Τύπο της 2.12.2014 και το οποίο φέρεται ότι αποτελεί επιστολή του υπουργού των Οικονομικών προς την τρόικα με προτεινόμενα δημοσιονομικά μέτρα. Κρίνεται ότι η ανάρτηση βοηθά στην ενημέρωση των δικαστών». 

Κύκλοι, προσκείμενοι στον πρόεδρο του ΣτΕ, ανέφεραν ότι «αυτή η ενέργεια του προέδρου του ΣτΕ αποσκοπεί καθαρά στην ενημέρωση των συναδέρφων του, ενόψει των ζητημάτων, που εκκρεμούν στο δικαστήριο, αλλά και των προσφυγών, που αναμένεται να κατατεθούν στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο προς επίλυση».

Νομικοί κύκλοι, ωστόσο, τόνιζαν πως είναι η πρώτη φορά που αναρτάται στο επίσημο site του ΣτΕ ένα τέτοιο κείμενο, όπως είναι η επιστολή των 47 σελίδων του κ. Χαρδούβελη προς την Τρόικα, το οποίο είναι γραμμένο στα αγγλικά και έχει ήδη δημοσιευθεί στον τύπο. Τόνιζαν, μάλιστα, ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να πρόκειται για έφραση δυσαρέσκειας του προέδρου του ΣτΕ και γενικοτερα του δικαστικού σώματος  προς τον κ. Χαρδούβελη. Κι αυτό διότι στην επίμαχη επιστολή δεν περιλαμβάνονται οι απαιτήσεις των δικαστών και η πρόθεση της κυβέρνησης να εφαρμόσει τις δικαστικές αποφάσεις που τους δικαιώνουν.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-12-2014 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις