Logo

Εισαγγελική έρευνα σε βάρος ορκωτών λογιστών για τα ελλείμματα στο Δήμο Θεσσαλονίκης



 
 

thess dhmarxeio 18-12-2014Τις πράξεις των ορκωτών λογιστών που είχαν την ευθύνη του ελέγχου των οικονομικών του δήμου Θεσσαλονίκης επί διοίκησης ...

Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, θα ερευνήσει ο εισαγγελέας.

Ειδικότερα, ο εισαγγελέας διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αργύρης Δημόπουλος, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της κακουργηματικής ψευδούς βεβαίωσης, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου.

Η έρευνα, η οποία ανατέθηκε στη Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικού Ελέγχου, τίθεται η 8ετία 2002-2009, θα εξετάσει τους χειρισμούς ορκωτών λογιστών συγκεκριμένης εταιρείας, που εδρεύει στην Αθήνα και συνεργαζόταν κατά το επίμαχο διάστημα με το δήμο Θεσσαλονίκης.

Στο "μικροσκόπιο" θα τεθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο το έλλειμμα 1,2 εκατ. ευρώ στο λεγόμενο ταμείο της «Παγίας Προκαταβολής», όσο και η υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ, υποθέσεις για τις οποίες έχουν καταδικαστεί ή είναι υπόδικοι ο τέως δήμαρχος Β. Παπαγεωργόπουλος και ο άλλοτε γενικός γραμματέας του δήμου Μ. Λεμούσιας, ανάμεσα σε άλλους.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-12-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις