Logo

Αντισυνταγματικό κρίθηκε το δικαστικό ένσημο για τις αναγνωριστικές αγωγές [έγγραφο]



 
 

Πολυμελές prwtodikeioΤο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας (Χριστίνα Ρωμέση πρόεδρος, Βασιλική Γεωργούση πρωτοδίκης ΚΑΙ Ανδρέας Μπότσαρης πρωτοδίκης - εισηγητής) με την υπ' αριθμ. 4557/2014 απόφασή του έκρινε αντισυνταγματική την καταβολή δικαστικού ενσήμου στις αναγνωριστικές αγωγές ...

Συγκεκριμένα το Δικαστήριο έκρινε ότι η υποχρεωτική καταβολή δικαστικού ενσήμου και στις αναγνωριστικές αγωγές ως προϋπόθεση προσφυγής στη Δικαιοσύνη, αποτελεί συνταγματικά ανεπίτρεπτο περιορισμό που παρεμποδίζει την ανοιχτή πρόσβαση κάθε πολίτη στη Δικαιοσύνη και ισοδυναμεί με έμμεση κατάργηση του προστατευόμενου και από την ΕΣΔΑ δικαιώματος παροχής εννόμου προστασίας.

Ακόμα, έκρινε ότι το δημοσιονομικό συμφέρον δεν μπορεί να αφομοιωθεί συλλήβδην σε ένα γενικότερο δημόσιο συμφέρον, το οποίο θα δικαιολογούσε σε κάθε συγκεκριμένη περίπτωση την παραβίαση των δικαιωμάτων του πολίτη.

Το η εκδικαζόμενη Αγωγή αφορούσε διεκδίκηση κυριότητας ακινήτου και στο Δικαστήριο παρέστησαν ως δικηγόροι των διαδίκων οι Αθανάσιος Βαρλάμης , Ιωάννης Κατσουρίνης και Γεώργιος Κατσαβριάς.

Διαβάστε το κείμενο της απόφασης:

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10/01/2015 Από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις