Logo

Νέα απόφαση του ΣτΕ υπέρ της Eldorado Gold και των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές



 
 

skouries 18-2-2015Με νέα απόφασή του το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) τάχθηκε υπερ των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής και απέρριψε ως αβάσιμες τις αιτιάσεις κατοίκων για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τη λειτουργία τους. Αυτή τη φορά, το Ε' τμήμα του ΣτΕ απέρριψε...

την προσφυγή 264 κατοίκων του δήμου Αριστοτέλη που ζητούσαν να ακυρωθεί η από 26.7.2011 υπουργική απόφαση με την οποία εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για τις μεταλλευτικές-μεταλλουργικές εγκαταστάσεις των μεταλλείων Κασσάνδρας και την απομάκρυνση, καθαρισμό και αποκατάσταση του χώρου απόθεσης παλαιών τελμάτων στην Ολυμπιάδα.

Το έργο αφορά την εκμετάλλευση κοιτασμάτων στις περιοχές Ολυμπιάδας, Σκουριών και Μαύρων Πετρών των μεταλλείων Κασσάνδρας σε έκταση 264.000 στρεμμάτων. Απώτερος σκοπός του έργου είναι η εξόρυξη μολύβδου, ψευδαργύρου, χαλκού, χρυσού και αργύρου τα οποία θα διοχετεύονται στην αγορά από τις λιμενικές εγκαταστάσεις Στρατωνίου.

Το Ε' Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου (με πρόεδρο την αντιπρόεδρος του ΣτΕ Αγγελική Θεοφιλοπούλου και εισηγήτρια τη σύμβουλο Επικρατείας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου) με την υπ΄ αριθμ. 549/2015 απόφασή του απέρριψε ως αβάσιμους τους ισχυρισμούς των κατοίκων και διέταξε τη συνέχιση των έργων στις μεταλλουργικές εγκαταστάσεις και στις εγκαταστάσεις απόθεσης των παλαιών.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-2-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις