Logo

Χανιά: Έσπασαν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής μετά την επίθεση σε αντιρατσιστή γιατρό [βίντεο]



 
 

chania 25-3-2015"Φωτιές" άναψε στα Χανιά την Τετάρτη ο ξυλοδαρμός γιατρού γιατί υπερασπίστηκε αλλοδαπούς που δέχθηκαν λεκτική ρατσιστική επίθεση. Λίγο αργότερα, σημειώθηκε διπλή επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής και στα γραφεία του "Μουσείου της Εθνικής Ελλάδας"...

Αλλά ας πάρουμε τα γεγονότα από την αρχή. Νωρίς το βράδυ της Τετάρτης, όπως αναφέρει το flashnews, επικράτησε αναστάστωση στα Χανιά όταν μια ομάδα νεαρών επιτέθηκε με αντικείμενο και τραυμάτισε ευτυχώς ελαφριά ένα γιατρό που κινούνταν πεζός στην οδό Δασκαλογιάννη.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι η ομάδα των νεαρών, νωρίτερα, είχε επιτεθεί φραστικά σε αλλοδαπούς που βρίσκονταν στην Σπλάντζια και όταν ο γιατρός το αντιλήφθηκε, τους ζήτησε το λόγο. Λίγο αργότερα, όταν οι ίδιοι νεαροί είδαν τον γιατρό να κινείται μόνος του πεζός στην οδό Δασκαλογιάννη, κατέβηκαν από το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, και τον ξυλοκόπησαν χρησιμοποιώντας αντικείμενο.

Στη συνέχεια, οι δράστες, μπήκαν ξανά στο αυτοκίνητο και τράπηκαν σε φυγή.

Οι διωκτικές αρχές είναι αισιόδοξες για τη σύλληψη και των εντοπισμό των δραστών, καθώς υπάρχουν περιγραφές των δραστών και παράλληλα είναι γνωστά τα στοιχεία του οχήματος με το οποίο αυτοί διέφυγαν.

Σύμφωνα μάλιστα, με πληροφορίες, έχει ήδη προσαχθεί ένα άτομο στο Αστυνομικό Μέγαρο, ενώ ο γιατρός, που τραυματίστηκε στο πρόσωπο, νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους στο Νοσοκομείο Χανίων. 

Η επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής και του "Μουσείου Εθνικής Ελλάδας"

Η επίθεση στο γιατρό δημιούργησε μια έκρυθμη κατάσταση στα Χανιά. Γύρω στις 22:00 το βράδυ της Τετάρτης μια μικρή ομάδα αποσπάστηκε. από περίπου 100 συγκεντρωμένους που βρίσκονταν στην Δημοτική Αγορά και προχώρησε στην οδό Τζανακάκη. Η ομάδα των ατόμων έσπασε τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Την ίδια στιγμή, άγνωστοι κατευθύνθηκαν προς το "Μουσείο της Εθνικής Ελλάδας" του συλλόγου "Γαλανόλευκος Φάρος", και προκάλεσαν και εκεί υλικές ζημιές

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες στην συνέχεια ενισχύθηκαν από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ και του ΤΑΕ.

Ο Πρόεδρος του συλλόγου "Γαλανόλευκός Φάρος" Νίκος Φλεκκάς, περιέγραψε αγανακτισμένος στο Flashnews.gr, τι συνέβη την στιγμή της επίθεσης. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-3-2015 από directNEWS.gr πηγή: deutsche welle


Τελευταίες Ειδήσεις