Logo

Κάσος: Αγωνία για τους 227 επιβάτες του «Βιτσέντζος Κορνάρος» που παραμένουν εγκλωβισμένοι



 
 

kornaros 27-3-2015Κανείς δεν μπορεί να βεβαιώσει πότε θα λήξει η Οδύσσεια των 227 επιβατών του «Βιτσέντζος Κορνάρος», που βρίσκονται εγκλωβισμένοι από το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, όταν το πλοίο προσάραξε σε αμμώδη περιοχή κοντά στον λιμενοβραχίονα του λιμανιού της Κάσου...

Την Πέμπτη το απόγευμα έγιναν κάποιες προσπάθειες από τον καπετάνιο να δέσει το πλοίο, οι οποίες, ωστόσο, απέβησαν άκαρπες. Όπως εκτιμάται η επιχείρηση ρυμούλκησης του πλοίου θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Παρασκευής, αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, που είναι απαγορευτικές, καθώς στην περιοχή πνέουν άνεμοι έντασης 7-8 μποφόρ.

Έτσι με την ελπίδα ότι οι άνεμοι θα κοπάσουν, οι αρχές εκτιμούν ότι το ρυμουλκό, που είχε ξεκινήσει από τη Μύκονο, θα καταφέρει την Παρασκευή να φθάσει στο λιμάνι της Κάσου. Υπενθυμίζεται, ότι το ρυμουλκό, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε διάφορες περιοχές του Αιγαίου, φθάνοντας και τα 9 μποφόρ, αναγκάστηκε να κατευθυνθεί στην Αστυπάλαια.  Την Παρασκευή το ρυμουλκό θα επιχειρήσει εκ νέου να μεταβεί στην Κάσο. 

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει "Η Ροδιακή", ελικόπτερο super - puma προσγειώθηκε την Πέμπτη στο νησί της Κάσου, μεταφέροντας ειδικούς εμπειρογνώμονες του λιμενικού σώματος καθώς επίσης και εξειδικευμένους δύτες οι οποίοι την Παρασκευή θα βουτήξουν περιμετρικά του «Βιτσέντζος Κορνάρος» για να εκτιμήσουν επακριβώς την κατάσταση και ανάλογα να αποφασίσουν πως θα γίνει η μεταφορά των επιβατών.

Την ίδια στιγμή μέσα στο πλοίο  κορυφώνεται η αγωνία των 227 επιβατών, που εκ των πραγμάτων είναι κουρασμένοι και καταπονημένοι από την περιπέτεια αυτή, για το πως, τελικά,  θα καταφέρουν να βγουν στην στεριά.

Δείτε το βίντεο με τις αποτυχημένες προσπάθειες να δέσει το πλοίο στο λιμάνι

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-3-2015 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Στο έλεος των κυμάτων οι 227 επιβάτες του «Βιτσέντζος Κορνάρος» [βίντεο+φωτο]


Τελευταίες Ειδήσεις