Logo

Απόφαση βόμβα από το ΣτΕ για τις συντάξεις και τα Ταμεία



 
 

ste  10-4-2015Απόφαση "βόμβα" για τις τελευταίες περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις φαίνεται πως ετοιμάζει το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), όπου εκκρεμεί σχετική πιλοτική δίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι απόψεις της πλειοψηφίας των συμβούλων Επικρατείας τάσσονται...

υπέρ της αντισυνταγματικότητας των μνημονιακών νόμων που επέβαλαν τις περικοπές.    

Αν η απόφαση που θα εκδοθεί επιβεβαιώσει αυτές τις πληροφορίες, τότε τα Ταμεία θα επιβαρυνθούν τουλάχιστον κατά 2,8 δις ευρώ ετησίως. Κι αυτό γιατί οι συντάξεις θα πρέπει να επιστρέψουν στα επίπεδα προ των περικοπών, με συνέπεια την τεράστια επιβάρυνση των ασφαλιστικών ταμείων, όπως επισημαίνει το «Έθνος».

Η κρίση του ΣτΕ περί αντισυνταγματικότητας των μνημονιακών νόμων που επέβαλαν τις περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις θα έχει και επίπτωση στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές, που φέρονται να ζητούν μειώσεις συντάξεων. Μάλιστα μετά τη συνάντηση του Γ. Βαρουφάκη με την Κριστίν Λαγκάρντ κυκλοφόρησε το σενάριο ότι το ΔΝΤ ζητά μειώσεις συντάξεων και αλλαγές στον ΦΠΑ, το οποίο, ωστόσο, διέψευσε με ανακοίνωσή του τη Μεγάλη Παρασκευή το υπουργείο Οικονομικών. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει ότι «το υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει κατηγορηματικά το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Αγορά, που κυκλοφορεί αύριο, ότι το ΔΝΤ ζήτησε από τον υπουργό Γιάνη Βαρουφάκη νέες μειώσεις στις κύριες συντάξεις, στη συνάντηση που είχε με την Κριστίν Λαγκάρντ την Κυριακή στην Ουάσιγκτον».

Νομικοί κύκλοι τόνιζαν ότι η απόφαση του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, μπορεί να αποτελέσει διαπραγματευτικό όπλο της Ελληνικής κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις, καθώς θα της δώσει τη δυνατότητα να επικαλεστεί αδυναμία εφαρμογής νέων μειώσεων, καθώς οι παλιές έχουν ήδη κριθεί αντισυνταγματικές.  Βέβαια η κυβέρνηση θα πρέπει να καλύψει από άλλες πηγές τα 2,8 δις ευρώ με τα οποία θα επιβαρυνθούν τα ταμεία. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-4-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις