Logo

Κρήτη: Απατεώνες εμφανίζονται ως ελεγκτές της Κτηνιατρικής



 
 

eurw 22-5-2015Απατεώνες, που παριστάνουν τους ελεγκτές της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής, επιχείρησαν να αποσπάσουν χρηματικό ποσό από έμπορο ζωοτροφών στο Ηράκλειο Κρήτης. Το παρ' ολίγον θύμα τους κατήγγειλε το περιστατικό στις αρχές που διερευνούν την υπόθεση, προκειμένου να εντοπίσουν τους δράστες... 

Το neakriti.gr αναφερόμενο στην υπόθεση κάνει λόγο για νέα απόπειρα απάτης από επιτήδειους, που προσποιούνται αυτή τη φορά τους ελεγκτές της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής, με παρ' ολίγον θύμα έμπορο ζωοτροφών, ο οποίος ωστόσο ήταν σωστά ενημερωμένος γι' αυτό και πρόλαβε την απάτη, ειδοποιώντας  τις αρχές.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλθηκαν, άγνωστος τηλεφώνησε στην επιχείρηση του εμπόρου ισχυριζόμενος ότι είναι υπάλληλος της Περιφέρειας και ότι σε έλεγχο που θα του γινόταν άμεσα θα έπρεπε να καταβάλει το χρηματικό ποσό των 33 ευρώ.

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, διευκρινίζει ότι για τους ελέγχους που διενεργεί σε τρόφιμα φυτικής και ζωικής προέλευσης καθώς και σε ζωοτροφές δεν καταβάλλεται κανένα χρηματικό ποσό στους ελεγκτές υπαλλήλους.

Στην περίπτωση που χρειάζεται να κατατεθεί κάποιο παράβολο, κατατίθεται ηλεκτρονικά από τον ενδιαφερόμενο, είτε για λογαριασμό της Περιφέρειας, είτε για λογαριασμό του υπουργείου, γι' αυτό και η υπηρεσία εφιστά την προσοχή στους επιχειρηματίες, ώστε να μην πέφτουν θύματα των επιτήδειων.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-5-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις