Logo

Έτσι δρούσε το παρατραπεζικό κύκλωμα - Στουρνάρας και Χαρδούβελης δεν διαβίβασαν στη Βουλή τα στοιχεία 
 

euroΣτελέχη τραπεζών χρησιμοποίησαν την περίοδο 2009 – 2011, δηλαδή την εποχή που ξέσπασε η οικονομική κρίση στη χώρα μας, τα ΑΦΜ ανυποψίαστων πολιτών, προκειμένου βιομήχανοι και μεγαλοεπιχειρηματίες να βγάλουν παράνομα στο εξωτερικό εμβάσματα...

εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ!

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι ήδη το ΣΔΟΕ μέχρι το Μάρτιο του 2012 είχε εντοπίσει 42 πολύ σοβαρές υποθέσεις φοροδιαφυγής, ο τότε υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας και ο αντικαταστάτης του Γκίκας Χαρδούβελης αρνήθηκαν να στείλουν τα στοιχεία στη Βουλή, επικαλούμενοι το τραπεζικό απόρρητο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Πέτρου Κουσουλού στο ereportaz.gr, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε με εντολή του πρώην ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ, κ. Ιωάννη Διώτη με αφορμή την διαβόητη λίστα των 52.000 προσώπων που έβγαλαν χρήματα σε χώρες του εξωτερικού και μάλιστα με την έναρξη της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας. Η συγκεκριμένη λίστα στάλθηκε στις περιφερειακές Διευθύνσεις του ΣΔΟΕ και ο έλεγχος αποκάλυψε «λαβράκια».

Για την ακρίβεια, προέκυψαν σημεία και τέρατα. Μέχρι τον Μάρτιο του 2012 στις κατά τόπους Διευθύνσεις του ΣΔΟΕ είχαν στοιχεία για 71 περιπτώσεις. Σε 42 προέκυψε ότι οι υποτιθέμενοι εκατομμυριούχοι δεν είχαν καμία σχέση με τους πραγματικούς αποστολείς των εμβασμάτων καθώς, όπως καταγράφεται στην επίσημη έκθεση που συντάχθηκε, οι τράπεζες είχαν χρησιμοποιήσει τα φορολογικά τους στοιχεία.

Ο γεωργός και τα Ναυπηγεία Ελευσίνας

nauphgeia-eleusinas-24-7-2015

Τον Νοέμβριο του 2011 ο 58χρονος τότε Δημήτρης Κουπάντσης, γεωργός από την Κρύα Βρύση Γιαννιτσών, επιστρέφοντας στο σπίτι του ειδοποιήθηκε από τον γαμπρό του ότι καλείται από το ΣΔΟΕ προκειμένου να δικαιολογήσει ποσά ύψους 9 εκατ. Ευρώ που φέρεται να είχε εμβάσει σε Ολλανδία και Ισπανία.

Η μοναδική συναλλαγή που είχε μέχρι εκείνη τη στιγμή με την Εμπορική Τράπεζα ήταν ένα στεγαστικό δάνειο 20.000 ευρώ. Από τα στοιχεία που προσκόμισε αλλά και τον έλεγχο του ΣΔΟΕ αποδείχτηκε ότι το ΑΦΜ του είχε χρησιμοποιηθεί και ότι πραγματικός αποστολέας των 9εκατ. ήταν τα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

Ο ιδιοκτήτης διαμερισμάτων και ο εφοπλιστής

Μια άλλη περίπτωση «ανύπαρκτου εκατομμυριούχου», αφορά τον κ. Σταύρο Φραγκούλα, ιδιοκτήτη ενοικιαζόμενων δωματίων από τη Σκιάθο. Στις 21 Οκτωβρίου 2011 ο κ. Φραγκούλας ειδοποιήθηκε από δημοσιογράφους ότι οι λίστες του υπουργείου τον εμφανίζουν να ενέβασε στο μακρινό Χονγκ Κονγκ 8.5 εκατομμύρια δολάρια!

Στις 14 Δεκεμβρίου του 2012 κλήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να δικαιολογήσει τα εκατομμύρια δολάρια που φέρονται ότι κατέληξαν από κατάστημα της Εμπορικής στον Πειραιά στην Τράπεζα ΗSBC του HONGKONG με Αποδέκτη του εμβάσματος τον ΚοHOLMAN FENWICK WILLAN.

Μετά από εισαγγελική παραγγελία και αφού από τα αποδεικτικά στοιχεία που προσκόμισε κατάφερε να πάρει στα χέρια του το πόρισμα του ΣΔΟΕ από το οποίο προέκυψε ότι το ποσό των 8.500.000 USD μεταφέρθηκε από την εταιρία "KARINA PROP-SAILING SHIPMANAGEMENT INC" την Κηφισιά, προς τον HOLMAN FENWICK WILLAN σε λογαριασμό που διατηρούσε ο ανωτέρω στην Τράπεζα HONGKONG SHANGHAI BANKING CORPO. Ωστόσο από περαιτέρω έρευνα όπως αναφέρει ο κ. Φραγκούλας και στην αγωγή400.000 ευρώ που κατέθεσε σε βάρος της τράπεζας k που απορρόφησε την Εμπορική, προέκυψε ότι τα στοιχεία της εταιρίας Καρίνα αλλά και το ΑΦΜ ήταν εικονικά. Πίσω δε από το έμβασμα φέρεται να βρίσκεται εφοπλιστής ο οποίος υπήρξε και συνιδιοκτήτης μεγάλης αλυσίδας Σούπερ Μάρκετ!

Η στρατολόγος και ο άνεργος

Δυο ακόμη περιπτώσεις αφορούν την μια στρατολόγο από τη Θεσσαλονίκη και έναν άνεργο από την Αθήνα. Η στρατολόγος παρουσιάστηκε να εμβάζει 44.9 εκατομμύρια ευρώ γεγονός που ουδέποτε συνέβη. Από την άλλη πλευρά ο άνεργος από την Αθήνα φιλοξενήθηκε και εκείνος στις λίστες του υπουργείου. Στη δική του υπόθεση η έρευνα του ΣΔΟΕ έδειξε ότι τα χρήματα τα έβγαλε η ίδια η τράπεζα!

Ο ταξιτζής και η τσιμεντοβιομηχανία

Τρομερό ενδιαφέρον παρουσιάζει και η περίπτωση 92χρονου ταξιτζή τα φορολογικά στοιχεία του οποίου χρησιμοποιήθηκαν από την εταιρία Lafarge η οποία είχε εξαγοράσει την ΑΓΕΤ Ηρακλής. Πρόκειται για ποσό ύψους 33.2 εκατομμυρίων ευρώ που –όπως αποδείχτηκε- δεν αφορούσαν το κομπόδεμα του συνταξιούχου αυτοκινητιστή, αλλά την πληρωμή προμερίσματος και την διανομή αποθεματικού από φορολογητέα ύλη προηγούμενων χρήσεων!

Η υπόθεση των κλεμμένων ΑΦΜ δεν είναι ένα απλό σκάνδαλο διαφθοράς. Αφορά τις ζωές εκατοντάδων εργαζομένων της τσιμεντοβιομηχανίας ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ η οποία εξαγοράστηκε από την γαλλική Lafarge η οποία με τη σειρά της -στη συνέχεια- έκλεισε το εργοστάσιο της Χαλκίδας για να κάνει δουλειές αλλού.

Από τη Βουλή στο... αρχείο

raxilmakri-24-7-2015

Η υπόθεση είχε φτάσει και στη Βουλή κατόπιν ερώτησης της κας Μακρή προς τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Η απάντηση δεν ήρθε ποτέ, ενώ την ίδια περίοδο, η υπόθεση του γαλλικού κολοσσού Lafarge αρχειοθετήθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση του ΣΔΟΕ

Η αρχειοθέτηση της υπόθεσης του γαλλικού κολοσσού Lafarge, που έβγαλε στο εξωτερικό 33.2 εκατομμύρια ευρώ, προκάλεσε την αντίδραση της τότε κοινοβουλευτικής εκπροσώπου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή η κ. Μακρή ζητούσε να μάθει πρώτον γιατί ουδείς δεν απάντησε στην αρχική της ερώτηση κ δεύτερον για ποιο λόγο η περιφερειακή διεύθυνση του ΣΔΟΕ αποφάσισε να αρχειοθετήσει την υπόθεση χωρίς να την διερευνήσει περαιτέρω ή να ενημερώσει τις δικαστικές αρχές.

Καλύπτουν το παρατραπεζικό κύκλωμα

ypoik-24-7-2014

Υπό το πρόσχημα του φορολογικού απορρήτου, το ΥΠΟΙΚ αρνήθηκε να δώσει απαντήσεις για το μεγάλο σκάνδαλο του παρατραπεζικού κυκλώματος το οποίο, χρησιμοποιώντας φορολογικά στοιχεία ανυποψίαστων πολιτών, φρόντιζε να κρύψει τους πραγματικούς αποστολείς εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στο εξωτερικό την περίοδο 2009-2011.

Η κ. Μακρή επανέφερε το ζήτημα, μια και δεν πήρε καμία ουσιαστική απάντηση από τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με νεότερη της ερώτηση (στις 21/11) προς τον νυν υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη. Όπως σημειώνει στην ερώτησή της «Το Υπουργείο Οικονομικών επέμεινε στην άρνηση απάντηση επικαλούμενο για μια ακόμα φορά το φορολογικά απόρρητα παρόλο που το άρθρο 133 του Κανονισμού της Βουλής ορίζει ότι: «ο Υπουργός υποχρεούται να μην καταθέσει έγγραφα που αφορούν διπλωματικό ή στρατιωτικό ή σχετικό με την ασφάλεια του Κράτους μυστικό».

listes-afm-24-7-2015

 

listes-afm-3-24-7-2015

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-7-2015 από directNEWS.gr πηγή:ereportaz.gr


Τελευταίες Ειδήσεις