Logo

Έρχονται Αυστριακοί εμπειρογνώμονες για τον εκσυγχρονισμό της Ελληνικής Δικαιοσύνης



 
 

dikasthrio 24-7-2014«Χαίρομαι που οι Έλληνες ομόλογοί μας θέλουν να συνεργαστούν με την Αυστρία για να θέσουν σε σύγχρονες και βιώσιμες βάσεις το ελληνικό σύστημα Δικαιοσύνης». Τα παραπάνω δήλωσε την Παρασκευή στη Βιέννη ο υπουργός Δικαιοσύνης της Αυστρίας, Βόλφγκανγκ Μπράντστετερ, ανακοινώνοντας...

τη συνεργασία Αυστριακών και Ελλήνων για τον εκσυγχρονισμό της Ελληνικής Δικαιοσύνης. 

Στο πλαίσιο  του προγράμματος συνεργασίας, που θα έχει διάρκεια 22 μήνες, Αυστριακοί εμπειρογνώμονες θα αρχίσουν να συνεισφέρουν από 1ης Σεπτεμβρίου 2014 στον εκσυγχρονισμό της Δικαιοσύνης στην Ελλάδα. 

Μάλιστα, ο Αυστριακός υπουργός Δικαιοσύνης  εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι, με τη βοήθεια των Αυστριακών εμπειρογνωμόνων, το ελληνικό σύστημα Δικαιοσύνης θα μπορέσει να γίνει αποτελεσματικότερο και να υλοποιηθούν κατά τον καλύτερο τρόπο οι απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης της Αυστρίας αναφέρεται ότι  στην Ελλάδα σχεδιάζεται μια μακροπρόθεσμη αναδιάρθρωση των δικαστηρίων, και Αυστριακοί εμπειρογνώμονες πρόκειται να παράσχουν την υποστήριξή τους για την εκπόνηση και εφαρμογή των απαραίτητων διαρθρωτικών αλλαγών στον τομέα της Δικαιοσύνης. Σε αυτό συμπεριλαμβάνεται η ψηφιοποίηση των διαδικασιών, όπως και η εισαγωγή μιας σύγχρονης βάσης δεδομένων για την ταχύτερη διεκπεραίωση των δικαστικών υποθέσεων και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των δικαστηρίων.

Με την αυστριακή υποστήριξη θα επιδιωχθεί η εφαρμογή ευρωπαϊκών προτύπων και στην εκτέλεση των δικαστικών ποινών, με επίκεντρο κυρίως στο σύστημα αποφυλάκισης υπό όρους, και της επανένταξης στην κοινωνία.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί, ότι η  Ελλάδα είχε κληθεί από την Ομάδα Δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επεξεργαστεί, σε συνεργασία με έναν Ευρωπαίο εταίρο, τις απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στον τομέα της Δικαιοσύνης, και η ελληνική κυβέρνηση είχε επιλέξει την Αυστρία για αυτό το πρόγραμμα, ύψους 1,1 εκατομμυρίων ευρώ, κάτι που ενέκρινε στη συνέχεια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ το συντονισμό του προγράμματος στην Αθήνα, που θα διαρκέσει συνολικά 22 μήνες, αναλαμβάνει ο Αυστριακός δικαστής Γκιούντερ Βάλξχοφερ.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-7-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις