Logo

H Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην έρευνα για το "plan b" του Γιάνη Βαρουφάκη



 
 

varoufakis1 4-8-2015Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλίας Ζαγοραίος στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται για τα μη πολιτικά πρόσωπα που συμμετείχαν στο «plan B» του τέως υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη για δημιουργία παράλληλου τραπεζικού συσήματος...

ζήτησε την Τρίτη τη συνδρομή της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήμματος.

Συγκεκριμένα, με παραγγελία του προς τον προΪστάμενο της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλη Σφακιανάκη, ζητά τη διενέργεια έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει γίνει απόπειρα παρέμβασης ή παρέμβαση στο σύστημα της γενικής γραμματείας δημοσίων εσόδων.

Εισαγγελικές πηγές τόνιζαν, ότι παρά το γεγονός πως ανάλογο αντικείμενο έχει και η έρευνα της διενεργούμενης, κατόπιν εντολής της Γ.Γ Εσόδων Κατερίνας Σαββαϊδου, Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, η Εισαγγελία έκρινε σκόπιμο να ζητήσει πραγματογνωμοσύνη από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για δύο λόγους: α. γιατί μπορεί να την ολοκληρώσει πιο γρήγορα και β. γιατί θα έχει στη διάθεσή της δύο πραγματογνωμοσύνες από διαφορετικά όργανα.

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι εντός της εβδοάδας αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν και οι πρώτοι μάρτυρες - πιθανότατα θα προέρχονται από τον πολιτικό χώρο -  στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας, η οποία ξεκίνησε με αφορμή μηνυτήριες αναφορές που κατατέθηκαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-8-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις