Logo

Καβάλα: Φωτιά στο Ποδοχώρι απείλησε σπίτια - Νέο πύρινο μέτωπο στις Κορυφές [φωτο]



 
 

kavala 8-8-2015Πυροσβέστες κατάφεραν μετά από μάχη με τις φλόγες να θέσουν υπό έλεγχο μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στο Ποδοχώρι της Καβάλας. Η φωτιά εκδηλώθηκε, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, σε δύσβατη έκταση με χαμηλή βλάστηση και ελιές. Πολύ γρήγορα, λόγω των... 

διαίτερα ισχυρών ανέμων που έπνεαν, η φωτιά επεκτάθηκε πολύ γρήγορα και οι φλόγες άρχισαν να απειλούν σπίτια και περιουσίες κατοίκων της περιοχής. 

Όπως αναφέρει το thrakitoday, η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση και γιγαντιαία, μιας και στο σημείο έσπευσαν άμεσα δεκάδες πυροσβεστικά οχήματα και πυροσβέστες ενώ στην επιχείρηση της κατάσβεσης χρησιμοποιήθηκαν και εναέρια μέσα.

Η παρέμβαση των πυροσβεστκών δυνάμεων ήταν σωτήρια και η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο πριν επεκταθεί περαιτέρω.

Στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν και οι κάτοικοι της περιοχής που έσπευσαν να συνδράμουν με όποιο διαθέσιμο μέσο μπορούσαν.

kavala2 8-8-2015

Νέο μέτωπο στις Κορυφές

Για τα αίτια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ξέσπασε η πυρκαγιά διενεργείται προανάκριση, ενώ την ίδια στιγμή ξέσπασε ακόμη ένα μέτωπο πυρκαγιάς στις Κορυφές Καβάλας, με αποτέλεσμα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής να δίνουν πραγματική μάχη.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-8-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις