Logo

Παραμένουν στις στοές οι μεταλλωρύχοι της "Ελληνικός Χρυσός" [βίντεο]



 
 

metallwryxoi 25-8-2015Στις στοές των μεταλλείων Κασσάνδρας παραμένουν οχυρωμένοι οι μεταλλωρύχοι της "Ελληνικός Χρυσός", αντιδρώντας στη διακοπή των εργασιών σε Σκουριές και Ολυμπιάδα. Τη Δευτέρα κατέβηκαν στις στοές περίπου 50 άτομα, αλλά ο αριθμός τους...

έχει σχεδόν διπλασιαστεί, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του προέδρου των υπογειτών των μεταλλείων Κασσάνδρας, Χρήστου Ζαφειρούδα, καθώς και άλλοι συνάδελφοί τους, κατά τη διάρκεια της νύχτας και σήμερα το πρωί, έσπευσαν στο πλευρό τους.

Την ίδια ώρα, στους χώρους δουλειάς, οι περισσότεροι εργαζόμενοι των μεταλλείων Κασσάνδρας υπέγραψαν τα χαρτιά της διαθεσιμότητας.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον κ. Ζαφειρούδα, έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα η πλειονότητα του προσωπικού, με εξαίρεση ένα ολιγάριθμο προσωπικό ασφαλείας.

Οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν σε λίγο στην Ολυμπιάδα και για συμπαράσταση προς τους συναδέλφους τους, αλλά και για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega», o υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνος Σκουρλέτης τόνισε:

«Δεν βάλαμε λουκέτο, ούτε καν προσωρινό, στο σύνολο των μεταλλείων. Στα μεταλλεία πλην των Σκουριών και ενός μέρους της Ολυμπιάδας οι εργασίες επιτρέπονται κανονικά και δεν έχει αλλάξει τίποτα. [...] Η Eldorado υποσχέθηκε πως θα παράγει χρυσό με έναν ακίνδυνο για το περιβάλλον τρόπο, όπως και ότι είχε υποχρέωση εντός τριών ετών να παρουσιάσει αυτόν  τον τρόπο, αλλά δεν το έκανε. [...] Θα μπορούσαμε να καταγγείλουμε τη συνολική άδεια του έργου και να σταματήσουμε πλήρως τις εργασίες, δεν το κάναμε».

Ο υπουργός ανέφερε, ακόμα, ότι παρανόμως η Ελληνικός Χρυσός έχει δώσει χαρτιά διαθεσιμότητας και σε εκείνους τους εργαζόμενους που δεν απασχολούνται στις περιοχές όπου ανεστάλησαν οι εργασίες.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 25-8-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις