Logo

Διάλογοι και «κώδικες» των μελών του κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης και γυναικών στη Μύκονο



 
 

myconos montelo 26-8-2015Οι «κοτόπιτες», οι «γλάστρες», η «πρασινάδα», οι «νιφάδες», οι «σπανακόπιτες»,είναι μερικές από τις λέξεις που χρησιμοποιούσαν τα μέλη του κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης και γυναίκών στη Μύκονο για να συνενοούνται με τους πελάτες τους και να μην τους καταλαβαίνουν όσοι ενδεχομένως υπέκλεπταν...

τις τηλεφωνικές συνομιλίες τους. 

Οι «κώδικες» ή αλλιώς το «γλωσσάρι» των μελών της σπείρας εμπεριέχονται στους αποκαλυπτικούς διαλόγους που έχουν καταγραφεί από τον "κοριό" της ΕΛΑΣ και περιλαμβάνονται στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση.

Χαρακτηριστική  είναι η φράση που λέει ένα μέλος του κυκλώματος σε κάποιο τηλεφώνημά τυ: «Όταν έρθουν οι... κοτόπιτες θα σε ειδοποιήσω για τους Άραβες. Θα στείλω και πέντε... γλάστρες για το μπαρ».

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές  οι «κοτόπιτες» είναι η κοκαΐνη, η λέξη «σπανακόπιτες» αντιστοιχεί στην κάνναβη και η λέξη «μανιταρόπιτες» έχει να κάνει με τα  ναρκωτικά κρυσταλλικής μορφής.

Στις τηλεφωνικές συνομιλίες όταν ήθελαν να αναφερθούν στη διακίνηση γυναικών χρησιμοποιούσαν τη λέξη «γλάστρα» εννοώντας το μοντέλο που θα έστελναν σε κάποια παρέα πλουσίων σε νυχτερινό μαγαζί, σε πάρτι επιχειρηματιών σε ιδιωτικές βίλες και σε χλιδάτα ξενοδοχεία. Το κάθε βράδυ κόστιζε στον πελάτη 1.500 ευρώ για την κάθε κοπέλα.

Ένας διάλογος δείχνει τις συναλλαγές του κυκλ΄ματος με πολλούς Άραβες που σκορπούσαν τα ευρώ χωρίς να σκέπτονται.

- «Οι Άραβες ήθελαν τέσσερις... γλάστρες. Πολύ χρήμα. Τις ήθελαν να τις πάρουν στο κλαμπ και μετά στο πάρτυ...».

Επίσης, σε άλλο διάλογο γίνεται η εξής συνομιλία:

Πελάτης: «Θέλω Charlie (σ.σ. κοκαΐνη) και πρασινάδα».

Μέλος κυκλώματος:  «Είναι καλό, πρώτης τάξεως νιφάδες από Άμστερνταμ».

Τα μέλη του κυκλώματος είχαν  στενές σχέσεις και επικοινωνία με ιδιοκτήτες γνωστών καταστημάτων στο νησί των ανέμων και ήταν ιδιαίτερα δημοφιλείς στους κοσμικούς κύκλους.

Χαρακτηριστικά, ο 34χρονος κατηγορούμενος έχει δύο προφίλ στο Facebook με 8.100 φίλους, ενώ σε πολλές από τις αναρτήσεις του διαφημίζει μουσικές βραδιές κλαμπ της Μυκόνου, ενώ συνήθιζε να φωτογραφίζεται με καλλίγραμμες γυναίκες σε παραλίες, εστιατόρια και νυχτερινά μαγαζιά. Όπως γράφει στο προφίλ του, έχει σπουδάσει στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο.

Δημοφιλής ήταν και ο δεύτερος συλληφθείς, ο πρώην λιμενικός, ο οποίος στον δικό του λογαριασμό έχει 1.472 φίλους. Παρουσιάζεται ως πρώην ένστολος και έχει αναρτήσει πολλές φωτογραφίες με τον 34χρονο κατά τις εξόδους τους στο νησί.

Πιο χαμηλό προφίλ διατηρούσε ο τρίτος κατηγορούμενος.

Οι διάλογοι 

Στα επώνυμα κέντρα διασκέδασηςμ στα ακριβά εστιατόρια και ξενοδοχεία της Μυκόνου, αλλά και στη μαρίνα που έεδενα τα σκάφη αναψυχής είχε απλώσει τα "πλοκάμια" του το κύκλωμα που διακινούσε ναρκωτικά και γυναίκες στο νησί του Ανέμου. 

Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί περιλαμβάνονται καταγεγραμμένες δεκάδες τηλεφωνικές συνομιλίες που είχαν τα φερόμενα αρχηγικά μέλη της σπείρας ένας πρώην λιμενικός που είχε κατηγορηθεί για ναρκωτικά και ένας 34χρονος που είχε κατηγορηθεί το 2011 για τη μεγάλη ληστεία σε υποκατάστημα τραπέζης στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Από κάποιες από αυτές τις συνομιλίες προκύπτει η ύπαρξη ενός τέταρτου ατόμου - μυστηρίου, που δεν έχει ταυτοποιηθεί από τις αρχές καθώς χρησιμοποιεί «πακιστανικό» τηλέφωνο.

Αυτό το, προς το παρόν άγνωστο για τις αρχές, άτομο φέρεται ότι προμήθευε το κύκλωμα με κολ γκερλ, κυρίως Ελληνίδες, για να πηγαίνουν στα ακριβοπληρωμένα  "ροζ" ραντεβού με τους εύπορους πελάτες.

Επιχειρηματίας: «Θέλω να μου στείλεις τρεις ?γλάστρες? για το κλαμπ. Πόσο κάνει;»

34χρονος κατηγορούμενος: «Ναι, θα σου στείλω. Κοστίζει 3.000 ευρώ»

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. λένε πως το κύκλωμα πληρωνόταν 1.000 ευρώ για κάθε κοπέλα που έστελνε στους πελάτες με τη μεγάλη οικονομική επιφάνεια. Στο "πελατολόγιο" της σπείρας περιλαμβάνονταν ακόμα και βαθύπλουτοι Άραβες  που επισκέπτονταν το νησί με τα πολυτελή γιοτ τους. 

Χαρακτηριστικός για τη δράση του κυκλώματος είναι ο παρακάτω διάλογος: 

Θυμάσαι τι σου είχα ζητήσει;»

Ναι κάτι γκόμενες.»

Μου είχες πει 5 χιλιάρικα.»

Εγώ έχω ψυλλιαστεί ότι δεν τις θέλουν για να τις (...) αλλά για παρέα και για τα τραπέζια τους.»

Δεν ξέρω, το ίδιο μου είχε κάνει και με τους Αραβες. Κανονίζω για 10 γυναίκες και μετά δεν δεχόταν (ακατάληπτο) και μετά μου λέει θα σε πληρώσω. Μου είχε ζητήσει 4 γυναίκες και να φέρω και λεσβίες. Την πρώτη μέρα για τα τραπέζια, τη δεύτερη για ένα άφτερ πάρτι

Το κύκλωμα «λειτουργούσε» όλο το 24ωρο

Η αστυνομία από την παρακολούθηση διαπίστωσε ότι το κύκλωμα «λειτουργούσε» όλο το 24ωρο και  τα μέλη του έδιναν ραντεβού σε γνωστά μαγαζιά της Μυκόνου για να προμηθεύσουν τους πελάτες τους με ναρκωτικές ουσίες.

Εκτός του πρώην λιμενικού και του 34χρονου που είχε απασχολήσει για τη ληστεία σε υποκατάστημα τραπέζης στο «Ελ. Βενιζέλος», έχει συλληφθεί ακόμη ένα άτομο, το οποίο σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Σάκη Κεχαγιόγλου, εμπλέκεται στην υπόθεση εξαιτίας ελάχιστων συνομιλιών που είχε με τους συγκατηγορουμένους του.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-8-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις