Logo

Για κακούργημα διώκονται τα μέλη του πληρώματος του Haddad 1 [φωτο]



 
 

haddad1 diwksh1 4-9-2015Στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου οδηγήθηκαν, αργά το βράδυ της Πέμπτης, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με την παρουσία ανδρών των ειδικών δυνάμεων, τα μέλη του πληρώματος  του φορτηγού πλοίου Haddad1, στα αμπάρια του οποίου βρέθηκαν κοντέινερ με περίπου 5.000 όπλα και...

μισό εκατομμύριο σφαίρες.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ηρακλείου άσκησε σε βάρος των 7 ναυτικών  από την Αίγυπτο, την Ινδία και τη Συρία ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για λαθρεμπόριο όπλων.

Όλοι οι κατηγορούμενοι, όπως αναφέρει το cretapost, ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους και αναμένεται να προσαχθούν ενώπιον του ανακριτή την ερχόμενη Δευτέρα.

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη οι έρευνες του Λιμενικού Σώματος και των στελεχών του Τελωνείου Ηρακλείου στο φορτίο του υπό σημαία Βολιβίας πλοίου, που εντοπίστηκε την περασμένη Τρίτη στα ανοιχτά της Ιεράπετρας.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Στη σχετική ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος αναφέρονται τα εξής: 

haddad1 diwksh2 4-9-2015

«Ολοκληρώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα (σ.σ. χθες Πέμπτη), η αποσφράγιση και ο έλεγχος του συνόλου των εμπορευματοκιβωτίων του Φ/Γ "HADDAD 1". Από την καταμέτρηση που πραγματοποίησαν στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, παρουσία τελωνειακών υπαλλήλων, προέκυψε ότι η τελική συνολική ποσότητα του μεταφερόμενου οπλισμού και πυρομαχικών ανέρχεται σε 4.881 όπλα και 491.950 σφαίρες.

haddad1 diwksh3 4-9-2015

Επιπρόσθετα, σε επτά εμπορευματοκιβώτια ανευρέθη μεγάλη ποσότητα χαρτοκιβωτίων τσιγάρων, η καταμέτρηση των οποίων συνεχίζεται, ενώ αναμένεται και ο έλεγχος των σχετικών φορτωτικών εγγράφων προς διαπίστωση της νομιμότητας μεταφοράς τους.

haddad1 diwksh4 4-9-2015

Παράλληλα, το επταμελές πλήρωμα του πλοίου έχει προσαχθεί, ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου».

haddad1 diwksh5 4-9-2015

Την Παρασκευή, αναμένεται να ξεκινήσει ο  έλεγχος των τελωνειακών στα παραστατικά για τα χαρτοκιβώτια των τσιγάρων που βρέθηκαν σε κοντέινερ στο Haddad1. Παρά το γεγονός ότι για το φορτίο υπάρχουν παραστατικά, ωστόσο οι τελωνειακοί θα πρέπει να ερευνήσουν εξονυχιστικά τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους, λόγω του ασυνήθιστα μεγάλου φορτίου.

haddad1 diwksh6 4-9-2015

haddad1 diwksh7 4-9-2015

haddad1 diwksh8 4-9-2015

haddad1 diwksh9 4-9-2015

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-9-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις