Logo

Δίκη Χρυσής Αυγής: Καταθέτει η μητέρα του Π. Φύσσα



 
 

fyssa 2-10-2015«Σε όσους νομίζουν ότι τρόμαξαν το παιδί μου, θέλω να τους πω ότι οι Παύλος ήταν ένας άγγελος». Με αυτά τα λόγια, άρχισε την κατάθεσή της, η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Η μητέρα του 34χρονου μουσικού...

συχνά με λυγμούς, περιέγραψε τα γεγονότα πριν και μετά τη στυγερή δολοφονία του γιου της από τον Γιώργο Ρουπακιά.

Όπως και ο πατέρας του Παύλου Φύσσα είπε στη δική του κατάθεση που προηγήθηκε και η Μάγδα Φύσσα, επικαλέστηκε όσα της είπαν οι γιατροί σχετικά με τη φύση του τραύματος που σκότωσε τον 34χρονο.

«Μου το είπε ο γιατρός στο Νοσοκομείο, μου ανέφερε πως ακόμη και έξω από το Γενικό Κρατικό να χτυπάγανε τον Παύλο, πάλι δεν θα τον προλάβαιναν», είπε, αποφεύγοντας να αναφέρει το όνομα του Γιώργου Ρουπακιά, λέγοντας: «Δεν θέλω να λέω το όνομά του είναι δολοφόνος».

Αναφερόμενη στις συνθήκες του εγκλήματος, η κα Φύσσα υποστήριξε ότι περίπου 50 άτομα είχαν εγκλωβίσει τον γιο της έξω από την καφετέρια το «Κοράλι», όπου είχε πάει με την παρέα του και τη σύντροφό του να παρακολουθήσουν ποδοσφαιρικό αγώνα «μέχρι να έρθει το κτήνος να τον δολοφονήσει». «Τον ενθάρρυναν κιόλας» πρόσθεσε, τονίζοντας πως η αστυνομία που είχε ειδοποιηθεί από τη φίλη του γιου της για το περιστατικό αδιαφόρησε, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος.

«Η Χρύσα πήγαινε στο αστυνομικό τμήμα και τους εκλιπαρούσε για βοήθεια» είπε η μητέρα του Παύλου Φύσσα για να επισημάνει λίγο αργότερα στην κατάθεσή της πως με αφορμή τα όσα έγιναν στην περίπτωση του γιου της, για εκείνη «Αστυνομία και Χρυσή Αυγή είναι ένα».

Η Μάγδα Φύσσα αναφέρθηκε και στα στοιχεία της δικογραφίας, και ειδικότερα, στις τηλεφωνικές επικοινωνίες που εντόπισε η δικαστική έρευνα, εκτιμώντας ότι οι χρυσαυγίτες που έφτασαν έξω από το «Κοράλι», είχαν ειδοποιηθεί από την ηγεσία.

Όπως είπε, το πρώτο τηλεφώνημα έγινε από τον κατηγορούμενο Γ. Άγγο, ο οποίος ενημέρωσε τον Καζαντζόγλου και εκείνος με την σειρά του τον Πατέλη, πυρηνάρχη της Χ.Α στη Νίκαια. Ο Πατέλης ενημέρωσε τον Λαγό και από εκεί ειδοποιήθηκαν με sms τα μέλη της Χ.Α να μαζευτούν στο σημείο. «Αν δεν δινόταν το "οκ" από το Λαγό, δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουν τίποτα», δήλωσε.

«Με τον ίδιο τρόπο δε  δολοφόνησαν και τον Λουκμάν; Με μαχαίρι. Είναι εγκληματική οργάνωση, εκπαιδεύουν δολοφόνους», είπε στην κατάθεσής της η κ. Φύσσα, απαντώντας στην ερώτηση της προέδρου για το ποιο μπορεί να ήταν το κίνητο της δολοφονίας του γιου της. «Το κίνητρό τους ήταν η ισχύς που θέλου να έχουν. Οτιδήποτε αντίθετο για αυτούς πρέπει να τελειώνει, ότι κινείται σφάζεται...».

Σύμφωνα με την κατάθεση της μητέρας του Παύλου Φύσσα, ο Ρουπακιάς έφτασε κοντά στο σημείο της δολοφονίας και στο αυτοκίνητό του ήταν τέσσερα άτομα, εκ των οποίων το ένα, όπως είπε, ήταν ο Καζατζόγλου αφού βρέθηκε εκεί το κινητό τηλέφωνό του. Ωστόσο, στο σημείο της δολοφονίας ήταν μόνος του.

Η μάρτυρας περιέγραψε ότι η ομάδα των Χρυσαυγιτών που βρισκόταν απέναντι από την καφετέρια όταν τελείωσε ο αγώνας ποδοκροτούσε για να φοβηθεί η παρέα των παιδιών. Είπε μάλιστα ότι όταν φαινόταν να… αγριεύει η κατάσταση, ο Παύλος είπε στην παρέα του να τρέξουν, να φύγουν. «Ο Παύλος όμως δεν έτρεξε. Τότε ανά ομάδες άρχισαν να τον χτυπούν. Τον εγκλώβισαν για να έρθει ο δολοφόνος να τον μαχαιρώσει. Χτύπησαν κι άλλα δύο παιδιά από την παρέα, λίγο πιο πέρα».

Η κ. Φύσσα είπε, επίσης, πως η φίλη του Παύλου Φύσσα, η Χρύσα, είχε πάει στους αστυνομικούς που βρίσκονταν εκεί και τους παρακαλούσε να κάνουν κάτι. Εκείνοι όμως της έλεγαν ότι δεν μπορούν να επέμβουν. Αφού μαχαιρώθηκε ο Φύσσας και αμέσως μόλις το περιπολικό είχε πιάσει τον Ρουπακιά, όπως είπε η κ. Φύσσα επικαλούμενη τη φίλη του γιου της, ακούστηκε μια αστυνομικός να λέει: «ε όχι, δεν είπαμε και μαχαιριές».

Πρόεδρος: Γιατί το επισημαίνετε αυτό;

Μάγδα Φύσσα: Γιατί αστυνομία και Χρυσή Αυγή είναι ένα.

Η μαυροφορεμένη γυναίκα περιέγραψε τη συγκλονιστική στιγμή που βρέθηκε, στις 3:00 το πρωί της 18ης Σεπτεμβρίου, στο νεκροθάλαμο. «Το παιδί μου κοιμόταν. Ήταν σαν μωρό, γαλήνιος. Εγώ προσπαθώ να τον ζεστάνω για να σηκωθεί να φύγουμε».

Η δίκη της Χρυσής Αυγής θα συνεχιστεί την Τρίτη (6/10), οπότε και αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατάθεση της Μάγδας Φύσσα.

Οι επόμενες συνεδριάσεις του δικαστηρίου, μετά την Τρίτη, είναι στις 8/10, 13/10,15/10, 21/10 και 22/10

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-10-2015 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Παναγιώτης Φύσσας: Είχαν εντολή να δολοφονήσουν τον Παύλο


Τελευταίες Ειδήσεις