Logo

Κακουργηματική δίωξη στον πρώην διοικητή της Αγροτικής Δημήτρη Μηλιάκο για απιστία και ξέπλυμα



 
 

ate 20-11-2015Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απιστία από κοινού και κατ' εξακολούθηση, άμεση συνέργεια σε απιστία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ασκήθηκε σε βάρος του πρώην διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας, Δημήτρη Μηλιάκου, του επιχειρηματία Θεόδωρου Μίχα και 25 ακόμη υπαλλήλων της ίδιας τράπεζας και επιχειρηματιών. Η υπόθεση αφορά...

σε επισφαλές δάνειο που ερευνήθηκε από τις επίκουρους εισαγγελείς διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου και Αγγελική Τριανταφύλλου, μετά από παραγγελία της εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Ράικου, με αφορμή δημοσίευμα.

Στο πλαίσιο της έρευνας συντάχθηκε πόρισμα από την Τράπεζα της Ελλάδος με βάση το οποίο προέκυψε ότι η συνολική ζημιά που υπέστη η ΑΤΕ μόνο από τη συγκεκριμένη δανειοδότηση ανέρχεται σε 52 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την έρευνα φαίνεται να προέκυψε ότι το διάστημα από 2007 ως και 2011 οι υπάλληλοι της τράπεζας που είχαν την ευθύνη για το χαρτοφυλάκιο εταιρικών δανείων μεγάλων πελατών, προχώρησαν σε χρηματοδότηση υπό επισφαλείς όρους με ανεπαρκείς εγγυήσεις παρά το γεγονός ότι γνώριζαν τη δεινή οικονομική κατάσταση των δανειοδοτούμενων εταιρειών με αποτέλεσμα να ζημιώσουν την τράπεζα.

Η εισαγγελική έρευνα συνεχίζεται και για άλλες περιπτώσεις επισφαλών δανείων της ΑΤΕ στο διάστημα 2000 - 2012, αγγίζουν τα πέντε δισεκατομμύρια ευρώ!.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-11-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις