Logo

Πάτρα: Δίδυμο ληστών είχε "ρημάξει" δίκυκλα και πρακτορεία ΟΠΑΠ [φωτο]



 
 

klopes patra 7-3-2016Στα χέρια των διωκτικών αρχών της Πάτρας έπεσε ένας 43χρονος Έλληνας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές, καθώς είχε "ρημάξει" δίκυκλα και πρακτορεία ΟΠΑΠ. Η ίδια κατηγορία βαρύνει και έναν 33χρονο συνεργό του δράστη, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται...

Ειδικότερα, τα ξημερώματα της Κυριακής, οι δράστες επιβαίνοντας σε μοτοσικλέτα μετέβησαν σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στην Πάτρα και επιχείρησαν να παραβιάσουν τη γυάλινη τζαμαρία του, ρίχνοντας σε αυτή πέτρα, χωρίς να όμως να το καταφέρουν και στη συνέχεια μετέβησαν σε κρεοπωλείο στην ίδια περιοχή, επιχειρώντας με τον ίδιο τρόπο να παραβιάσουν τη θύρα του.

Άμεσα μετέβησαν στους τόπους των περιστατικών οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών και του Τμήματος Άμεσης Δράσης, στη θέα των οποίων οι δράστες τράπηκαν σε φυγή, ενώ λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 43χρονος και κατασχέθηκε η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε, διότι όπως προέκυψε την είχε αφαιρέσει στις 1-3-2016 στην Πάτρα, από ημεδαπή.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι, οι δράστες την τελευταία εβδομάδα, είχαν διαπράξει ακόμη επτά διαρρήξεις σε πρακτορεία ΟΠΑΠ κατά τις οποίες είχαν αφαιρέσει 1.330 ευρώ και είχαν προκαλέσει σημαντικές φθορές στις τζαμαρίες τους.

klopes patra2 7-3-2016

Σε ό,τι αφορά τον τρόπο δράσης, ο 43χρονος και ο 33χρονος, ενεργώντας από κοινού ή μόνοι τους, αφαιρούσαν δίκυκλα από διάφορες περιοχές της Πάτρα και στη συνέχεια μετέβαιναν από κοινού στα πρακτορεία τα οποία επιχειρούσαν να τα διαρρήξουν σπάζοντας τις τζαμαρίες αυτών με πέτρες.

Επιπλέον, το τελευταίο έτος οι δύο δράστες είχαν αφαιρέσει ακόμη δέκα μοτοσικλέτες εκ των οποίων οι επτά έχουν βρεθεί από αστυνομικές Υπηρεσίες και έχουν αποδοθεί στους ιδιοκτήτες τους, ενώ σε άλλες έξι, τουλάχιστον, περιπτώσεις, είχαν παραβιάσει μπαγκαζιέρες μοτοσικλετών, από τις οποίες αφαιρούσαν κράνη, χρήματα και προσωπικά αντικείμενα των παθόντων.

klopes patra3 7-3-2016

Σε έρευνα που διενεργήθηκε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του 43χρονου οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τα παρακάτω αντικείμενα ως προερχόμενα από κλοπές :

  • 20 κράνη,
  • 5 μπαγκαζιέρες
  • Πληθώρα εγγράφων μοτοσικλετών (άδειες κυκλοφορίας, ασφαλιστήρια συμβόλαια, ΚΤΕΟ κ.α),
  • 18 ζεύγη γαντιών δικυκλιστών,
  • 8 αδιάβροχα μπουφάν.

klopes patra4 7-3-2016

Σημειώνεται ότι, οι δύο δράστες έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις δικαστικές και αστυνομικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα, ενώ ο 33χρονος είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα από σωφρονιστικό κατάστημα όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης για διακεκριμένες κλοπές.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ο οποίος τον παρέπεμψε στον Ανακριτή Πατρών, για την προσεχή Τετάρτη.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-3-2016 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις