Logo

Εισαγγελέας προτείνει να παραπεμφθούν σε δίκη 100 άτομα για το «παραδικαστικό κύκλωμα Νο 2»



 
 

dikastes-diafthoraΤην παραπομπή στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, περίπου 100 ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται στο λεγόμενο «παραδικαστικό κύκλωμα Νο 2», ζητά η εισαγγελέας Εφετών, Παναγιώτα Φάκου. Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση η οποία αποτελείται...

από περίπου 2.000 σελίδες προς το Συμβούλιο Εφετών, εγκέφαλοι του κυκλώματος θεωρούνται ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης και ο πολιτικός μηχανικός Σ. Γ., που είναι ήδη προφυλακισμένοι.

Επίσης, σύμφωνα με την πρόταση της κας. Φάκου, πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν ο πρώην δικαστικός λειτουργός και νυν δικηγόρος, Σπύρος Βλασσόπουλος, η εφέτης σύζυγός του καθώς και οι δικηγόροι Γιώργος Ασλάνης, Φωτεινή Βλαστάρη και Πέτρος Λεωτσάκος.

Στο κύκλωμα συμμετείχαν επίσης συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές, τραπεζικοί υπάλληλοι και φοροτεχνικοί.

Τα βασικότερα αδικήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι πρωταγωνιστές είναι α) συγκρότηση ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, β) απάτη και απόπειρα απάτης κατ' εξακολούθηση, κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, γ) πλαστογραφία με χρήση κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια δ) απόπειρα εκβίασης με απειλή βλάβης της επαγγελματικής δραστηριότητας άλλου, κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια και ε) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ' εξακολούθηση, κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ανάμεσα στους εμπλεκόμενους είναι και στενό συγγενικό πρόσωπο του ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού EXTRA, Φίλιππου Βρυώνη, που κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση.

Ειδικότερα, φέρεται ότι έπεισε συμβολαιογράφο να συντάξει προχρονολογημένο συμφωνητικό οφειλών του καναλιού, ύψους 280.000 ευρώ σε προσωπική της επιχείρηση. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση υπάρχουν καταγεγραμμένες συνομιλίες από την ΕΥΠ, στελεχών του παραδικαστικού κυκλώματος που μεσολαβούσαν έναντι αμοιβής για τη σύνταξη του προχρονολογημένου συμβολαιογραφικού εγγράφου.

Το directnews.gr με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα είχε "φωτογραφίσει" τη δράση μιας από τις μεγαλύτερες εγκληματικές οργανώσεις που λυμαίνονταν στο χώρο της Δικαιοσύνης με αποτέλεσμα να δεχθεί δεκάδες μηνύσεις και αγωγές, από τον φερόμενο ως αρχηγό Σ. Γ., ο οποίος υποστήριζε ότι δήθεν τον συκοφαντούσαμε και ότι του παραβιάζαμε το προσωπικά του δεδομένα.

Το εκπληκτικό είναι ότι κάποιοι δικαστές - ευτυχώς ελάχιστοι - έκαναν τα "κέφια" του και με αποφάσεις τους ζήτησαν να απαλείψουμε από τα επίδικα δημοσιεύματα το όνομά του... Για το θέμα αυτό όμως θα επανέλθουμε με ονόματα και διευθύνσεις.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-5-2016 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις