Logo

Φωτιά στα Δερβενοχώρια Βοιωτίας: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις [βίντεο+φωτο]



 
 

viotia fwtia 28-6-2016Οι πυροσβεστικές δυνάμεις εξακολουθούν την Τρίτη - για τέταρτο εικοσιτετράωρο - να δίνουν σκληρή μάχη στα Δερβενοχώρια Βοιωτίας για να σβήσουν τη μεγάλη φωτιά που κατακαίει την περιοχή, έχοντας να αντιμετωπίσουν τους ανέμους που άρχισαν και πάλι να πνέουν ισχυροί μετά τις 4:30, προκαλώντας αναζωπυρώσεις...

έξω από το χωριό Πράσινο.

Από την Πυροσβεστική έγινε γνωστό ότι η πυρκαγιά  μαίνεται σε δύο βασικά μέτωπα, τα οποία αποτελούνται απο πολλές εστίες, μέσα σε χαράδρες κυρίως, αλλά κατα τη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν αναζωπυρώσεις σε διάφορα σημεία και κυρίως κοντά στο χωριό Πράσινο.

Το ένα μέτωπο, όπου έχει πέσει και το μεγάλο βάρος των δυνάμεων πυρόσβεσης, είναι ανάμεσα στα χωριά Πράσινο και Πάνακτο, ενώ το άλλο είναι ανατολικά, κοντά στα νταμάρια του Φράγκου, προς την ΤΙΤΑΝ.

Όπως διευκρινίστηκε από  την Πυροσβεστική  δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Το ολονύκτιο έργο των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων συνέδραμαν από το πρωί της Τρίης τα εναέρια μέσα που άρχισαν και πάλι  ρίψεις νερού. Συγκεκριμένα, από αέρος επιχειρούν έξι πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου «καναντέρ» και τέσσερα τύπου «πετζετέλ», καθώς και πέντε ελικόπτερα.

viotia fwtia2 28-6-2016

Οι επίγειες δυνάμεις, που έχουν ενισχυθεί, αποτελούνται απο 136 πυροσβέστες με 74 οχήματα, 179 άτομα πεζοπόρα τμήματα, 100 στρατιώτες, 23 οχήματα των δήμων, 10 ιδιωτικά βυροφόρα και 17 σκαπτικά μηχανήματα, που ανοίγουν δρόμους στα δύσβατα σημεία και κατασκευάζουν αντιπυρικές ζώνες.

viotia fwtia3 28-6-2016

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-6-2016 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις