Logo

Σκάνδαλο Βατοπεδίου: Νέα προθεσμία έλαβε ο Εφραίμ



 
 

efraim_arsenios_10-11-2011Νέα προθεσμία για τις 29 Νοεμβρίου ζήτησε και έλαβε, δια του συνηγόρου του, ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, από την εφέτη ειδική ανακρίτρια Ειρήνη Καλού, που χειρίζεται την ανάκριση για το σκάνδαλο των "ιερών" ανταλλαγών γης.

Όπως διευκρίνισε στην κ. Καλού ο συνήγορος υπεράσπισης, ο Ηγούμενος Εφραίμ βρίσκεται στην Ρωσία από τις 20 Οκτωβρίου, μετά από πρόσκληση του Ρώσου Πατριάρχη κ. Κυρίλλου, ως συνοδός του κειμηλίου της Αγίας Ζώνης της Παναγίας.

Το ιερό κειμήλιο μεταφέρθηκε από το Άγιο Όρος και εκτίθεται για προσκύνημα σε διάφορες πόλεις της Ρωσίας και η περιφορά του αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 25 Νοεμβρίου. Μετά από αυτή την ημερομηνία θα επιστρέψει και ο Ηγούμενος Εφραίμ στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Εφραίμ και ο μοναχός Αρσένιος (έχει κληθεί για τις 14-11-2011) έχουν ήδη λάβει μια φορά προθεσμία, στις 13 Οκτωβρίου, προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες τους για σοβαρές κατηγορίες που αντιμετωπίζουν, οι οποίες είναι σχετικές με ηθική αυτουργία σε ψευδείς βεβαιώσεις σε απάτη, καθώς και με νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος).

Τα αδικήματα αφορούν την υπόθεση των ανταλλαγών γης μεταξύ του Δημοσίου και της Μονής, που είχε ως κεντρικό ζήτημα το ιδιοκτησιακό καθεστώς της λίμνης Βιστωνίδας και των παραλιμνίων εκτάσεων.

Σημειώνεται, ότι μετά τις απολογίες των κ.κ. Εφραίμ και Αρσένιου η κ. Καλού αναμένεται, εκτός απροόπτου, να περατώσει την ανάκριση και να διαβιβάσει τη δικογραφία για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου στο Συμβούλιο Εφετών, που θα κρίνει αν και ποιοί εμπλεκόμενοι στην υπόθεση θα παραπεμφθούν σε δίκη.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-11-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις