Logo

Αναζητείται ο εγκέφαλος για τα ναρκωτικά του Noor 1- Για απλή συνέργεια καταδικάστηκε ο Κοτσώνης



 
 

noor1 18-7-2016Απόφαση επί της ενοχής που πολλώ απέχει από την πρόταση - καταπέλτη της εισαγγελέως της έδρας εξέδωσε τη Δευτέρα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά, που εκδίκασε την υπόθεση της μεταφοράς 2,1 τόνων ηρωίνης. με το πλοίο Noor 1. Οι περισσότεροι εκ των κατηγορουμένων κρίθηκαν αθώοι, μόνο έξι... 

κρίθηκαν ένοχοι ως απλά μέλη εγληματικής οργάνωσης, ενώ αθώος λόγω αμφιβολιών για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκε το πρώην στέλεχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Αιμίλιος Κοτσώνης. Σύμφωνα με τη δικαστική ετυμηγορία, η ενοχή του περιορίζεται στο αδίκημα της απλης συνέργειας σε διαμετακόμιση ναρκωτικών. (Το αδίκημα αυτό επισύρει ποινή 10 έως 20 χρόνια) 

Η επί της ενοχής απόφαση του δικαστηρίου αποτέλεσε μία δυσάρεστη έκπληξη καθώς δείχνει ότι η ακροαματική διαδικασία άφησε αναπάντητο το σημαντικότερο ερώτημα: Ποιος κρύβεται πίσω από την υπόθεση μεταφοράς 2,1 τόνων ηρωίνης στην Ελλάδα. Δηλαδή ποιος έδινε εντολές σε αυτούς που ήταν απλά μέλη της οργάνωσης και ποιός έβαλε τους απλούς συνεργούς, όπως ο Κοτσώνης, να μεταφέρουν τα ναρκωτικά. 

Αναλυτικότερα, ένοχοι ως απλά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που διακίνησε την κοκαΐνη, κρίθηκαν ο ναυλομεσίτης στο Ντουμπάι Γιώργος Μπουρδούβαλης που είχε μεσολαβήσει για τη ναύλωση του πλοίου καθώς και ο εφοπλιστής Μάκης Γιαννουσάκης, στη βίλα του οποίου στη Φιλοθέη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 500 κιλά. Ένοχοι επίσης κρίθηκαν και οι τέσσερις Τούρκοι που συνελήφθησαν την ώρα που συσκεύαζαν άλλη ποσότητα από τα ναρκωτικά του Noor 1 σε αποθήκες στο Κορωπί.

Ένοχοι για απλή συνέργεια σε διαμετακόμιση ναρκωτικών κρίθηκαν οι Αιμίλιος Κοτσώνης, Παναγιώτης Φάρος και Βασίλειος Κουρούβανης.

Ο  πλοιοκτήτης Παντελής Καλαφάτης κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών, ενώ αθώοι κρίθηκαν και οι υπόλοιποι 16 κατηγορούμενοι.

Σύμφωνα με το sdna,  πριν την έναρξη της διαδικασίας, δεν επετράπη η είσοδος των δημοσιογράφων στην αίθουσα, κάτι που τελικά έγινε με 20 λεπτά καθυστέρηση!

Η απόφαση επί των ποινών θα εκφωνηθεί την προσεχή Τετάρτη. Λίγο πριν την διακοπή του δικαστηρίου, οι συνήγοροι υπεράσπισης αγόρευσαν και ζήτησαν την αναγνώριση ελαφρυντικών στους κατηγορούμενους που κρίθηκαν ένοχοι.  

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-7-2016 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις