Logo

Ωραιόκαστρο: Γονείς διώχνουν τα προσφυγόπουλα από το σχολείο - Απειλούν με κατάληψη



 
 

sxoleia 13-9-2016Με κατάληψη του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιόκαστρου απειλεί ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, σε περίπτωση που φοιτήσουν σε αυτό προσφυγόπουλα. Όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο, η απόφαση αυτή ελήφθη ομόφωνα μετά από έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε...

την Πέμπτη (08/09/2016).

 

 

 

 

 

wraiokastro 13-9-2016

Φίλης: Ακατανόητη συμπεριφορά

Σε κακή ενημέρωση και προκατάληψη, απέδωσε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, την απόφαση του Συλλόγου, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», κάνοντας λόγο για «ακατανόητη συμπεριφορά».

«Είναι σε αντίθεση με τη συμπεριφορά αγάπης, αλληλεγγύης, κατανόησης από τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων -γονέων, μαθητών, εκπαιδευτικών- στη χώρα μας. Τέτοια φαινόμενα πράγματι δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά», τόνισε και πρόσθεσε:

«Εμείς έχουμε πάρει όλα τα μέτρα· τα παιδάκια, τα προσφυγόπουλα θα πάνε το απόγευμα σε τάξεις υποδοχής, θα είναι εμβολιασμένα, θα έχουν τους δασκάλους τους. Θέλουμε να παίξουν με τα παιδιά, τα Ελληνοπούλα σιγά σιγά και αργότερα θα ενταχθούν στις σχολικές αίθουσες. Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο αρνούνται οι γονείς τα παιδιά αυτά στον χώρο -όχι στις τάξεις μαζί με τα παιδιά τους- του σχολείου».

«Όλοι μαζί θα πρέπει να εξηγήσουμε ώστε να μην γίνει αντικείμενο μιας κομματικής αντιπαράθεσης το θέμα αυτό. Όλοι οι φορείς -και η Εκκλησία και οι δήμοι- θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τα θέματα αυτά με τρόπο δημοκρατικό, με τρόπο ανοχής» σημείωσε ο κ. Φίλης και έφερε ως παράδειγμα το 132ο Δημοτικό Σχολείο Γκράβας, όπου οι μαθητές προέρχονται από 17 πατρίδες. Κάλεσε δε τους γονείς του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου «να ξανασκεφτούν αυτή την απόφασή τους» καθώς, όπως τόνισε, «δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, αντιθέτως είναι ομορφιά».

Δήμαρχος Ωραιοκάστρου: Να φτιάξετε ξεχωριστές δομές

Να φτιάξει ξεχωριστά σχολεία για τα παιδιά των προσφύγων, ζήτησε από την κυβέρνηση ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης. Μιλώντας, επίσης, στο «Πρακτορείο 104,9 FM», είπε, μεταξύ άλλων:

«Όταν η κυβέρνηση βρίσκει 9 εκατομμύρια ευρώ για τη μεταφορά των μαθητών αυτών, με αυτά τα 9 εκατομμύρια να πάει να νοικιάσει έναν χώρο -που δυστυχώς στην περιοχή μας, λόγω της κρίσης, υπάρχουν πάρα πολλοί- και να κάνει εκεί τις υποδομές» ανέφερε ο κ. Γαβότσης.

Η απόφαση έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και το hashtag #Ωραιόκαστρο βρίσκεται στην κορυφή των δημοφιλών θεμάτων στο Twitter.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-9-2016 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις