Logo

Σκανδαλώδης παρέμβαση του ΛΑΟΣ υπέρ του Εφραίμ



 
 

efraim_laos1_1-12-2011Πρόκληση στο κοινό περί δικαίου αίσθημα και ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη αποτελεί, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, η ανακοίνωση του ΛΑΟΣ, με την οποία ζητεί να μην προφυλακιστεί ο ηγούμενος Εφραίμ για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη το γραφείο Τύπου του ΛΑΟΣ αναφέρονται τα εξής:

"Ο Ηγούμενος ΕΦΡΑΙΜ τίμησε την Ελλάδα στη Ρωσία περισσότερο από κάθε άλλον Έλληνα ανεξαρτήτως ιδιότητας. Ο σεβασμός και η εκτίμηση του Προέδρου ΠΟΥΤΙΝ λέει πολλά.

Γι' άλλη μια φορά το προκεχωρημένο φυλάκιο του Ελληνισμού, το ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ στη δίνη της Διεθνούς απαξίωσης τη χώρας. Είναι η στιγμή που η Ελλάδα χρειάζεται όλους τους Έλληνες ενωμένους, δυνατούς και διαθέσιμους για τη σωτηρία της Πατρίδος.

Δεν είναι η ώρα για ακραίες προδικαστικές φυλακίσεις, όταν μάλιστα εξασφαλίζεται η παραμονή του κατηγορουμένου στη χώρα, πολλώ δε μάλλον όταν οι εξεταστικές επιτροπές της Βουλής δεν βρήκαν ικανά στοιχεία απάτης για να οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη τους αντισυμβαλλόμενους πολιτικούς.

Νόμιμον; Nαι. Ηθικόν; Όχι. Δίκαιον; Ελέγχεται. Εθνικώς επιζήμιον; Βεβαίως."

Υπενθυμίζεται, ότι ο ηγούμενος Εφραίμ απολογήθηκε την Τρίτη αντιμετωπίζοντας βαρύτατες κατηγορίες για το σκανδαλο ανταλλαγών γης μεταξύ της Μονής Βατοπεδίου και του Ελληνικού Δημοσίου.

Την Τετάρτη, μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του κατηγορουμένου, η εφέτης - ειδική ανακρίτρια Ειρήνη Καλού αποφάνθηκε υπέρ της προφυλάκισής του.

Αντίθετα, ο εισαγγελέας εφετών Παναγιώτης Ματζούνης θεώρησε ότι αρκούν για να διασφαλίσουν την παρουσία του ηγούμενου Εφραίμ στη Δικαιοσύνη οι περιοριστικοί όροι, όπως η καταβολή εγγύησης 200.000 ευρώ.

Έτσι, μετά τη διαφωνία μεταξύ ανακρίτριας και εισαγγελέα θα συγκληθεί, μέσα στις προσεχείς ημέρες, το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, το οποίο θα αποφανθεί εάν, τελικά, ο ηγούμενος Εφραίμ θα οδηγηθεί ή όχι στις φυλακές.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-12-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις