Logo

Χαλκίδα: Συλλήψεις για τις αποδοκιμασίες σε βάρος του Κάρολου Παπούλια



 
 

papoulias1_6-1-2012Με τις συλλήψεις έξι ατόμων, που φέρονται να συμμετείχαν σε αποδοκιμασίες κατά του προέδρου της Δημοκρατίας, ολοκληρώθηκε ο εορτασμός των Θεοφανείων στη Χαλκίδα.

(Δείτε το βίντεο) 

Οι συλληφθέντες είναι τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες που προσήχθησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκίδας, όταν κατά την τελετή του Αγιασμού των Υδάτων συγκεντρωμένοι άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα και κατά του Κάρολου Παπούλια.

Οι προσαγωγές έγιναν συλλήψεις και όπως έγινε γνωστό οι αστυνομικές αρχές σχηματίζουν σε βάρος των "6" δικογραφία για παραβίαση του άρθρου 168 του Ποινικού Κώδικα το οποίο αφορά την προσβολή της τιμής του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικές αρχές βρίσκονται σε συνεννόηση με την εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας, προκειμένου εκείνη να αποφασίσει εάν οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία και θα παραπεφθούν στο αυτόφωρο, ή θα αφεθούν ελεύθεροι και η σε βάρος του δικογραφία θα εκδικαστεί σε ρητή δικάσιμο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά την τελετή του Αγιασμού μερίδα πολιτών άρχισε να φωνάζει συνθήματα κατά της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας, κατά κατά των μέτρων λιτότητας, καθώς και κατά της ανεργίας που πλήττει τους κατοίκους της πόλης.

papoulias2_6-1-202Ειδικότερα, ομάδα συγκεντρωμένων φώναζε στον κ. Παπούλια να παραιτηθεί και τον αποκαλούσε «δοσίλογο» και «προδότη», ζητώντας του να φύγει σε «ξένη χώρα».

Μάλιστα, οι περισσότερες αποδοκιμασίες ακούσθηκαν κατά την άφιξη και την αναχώρηση του προέδρου της Δημοκρατίας από άτομα που βρίσκονταν κοντά στην γέφυρα του Ευρίπου.

Εκτός από τον κ. Παπούλια τα "άκουσαν" και άλλοι πολιτικοί, όπως ο υπουργός Εσωτερικών, Τάσος Γιαννίτσης.

Συγκεκριμένα, ορισμένοι από τους συγκεντρωμένους κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν «να δούμε στο ελικόπτερο ποιος θα πρωτομπεί», ενώ φώναζαν συνθήματα όπως: «λαέ πεινάς γιατί τους προσκυνάς» και η «χούντα δεν τελείωσε το 73».

Τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και οι άλλοι επίσημοι, που παρέστησαν στην τελετή, αποχώρησαν χωρίς να κάνουν δηλώσεις.

Τα "ου" συνεχίζονται 

Ωστόσο, δηλώσεις και αντιδράσεις φαίνεται ότι υπάρχουν από την πλευρά των απολυμένων και των απλήρωτων εργαζομένων για τις συλλήψεις των 6 ατόμων, που διαμαρτυρήθηκαν, με την αιτιολογία ότι έθιξαν την τιμή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ δεν έχει συλληφθεί ούτε ένας από αυτούς που έφεραν την Ελλάδα και τους πολίτες της στο χείλος του γκρεμού.

Χαρακτηριστικό είναι το άρθρο που ανέβασε στο μπλογκ του ο συνάδελφος Μάκης Νοδάρος, που  είναι ένας από τους εργαζόμενους της "Ελευθεροτυπίας", οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι.

Το επίμαχο άρθρο έχει τίτλο:  "ΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥ...ΚΑΙ ΟΥΣΤ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΡΕ... ΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ?" και αναφέρει τα εξής:  

"Απολυμένοι και άνεργοι πολίτες στη Χαλκίδα αποδοκίμασαν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας των Τραπεζών των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και των ατιμώρητων «πολιτικών – λαμογιών»  και οι μπάτσοι τους συνέλαβαν και σχημάτισαν σε βάρος τους δικογραφία με την κατηγορία της εξύβρισης .

Κύριε Παπούλια, επειδή είμαι κι εγώ ένας από τους πολίτες που δεινοπαθώ από τα μέτρα που έχουν επιβάλει ΠΑΣΟΚ-ΝΔ - ΛΑΟΣ  με την προκλητική ανοχή σου …

Επειδή είμαι πέντε μήνες απλήρωτος μαζί με άλλους 800 συναδελφους μου και το μέλλον μου είναι αβέβαιο …

Επειδή δεν έχω ούτε ευρώ στην τσέπη μου ...

Επειδή εσύ έκανες γιορτές δίπλα στο πολυτελές τζάκι σου  σε αντίθεση με μένα  που έκανα γιορτές παγωμένες γιατί δεν είχα να πληρώσω το πετρέλαιο θέρμανσης στη πολυκατοικία που μένω …

Επειδή εσυ λαμβάνεις το παχυλό μισθάκο σου... που πληρώνουμε όλοι εμεις οι μαλάκες πολίτες ...  κι εγώ λαμβάνω... (...)

Επειδή στη Δημοκρατία που εσείς όπως λέτε εκπροσωπείτε… οι πολίτες έχουν δικαίωμα να εκφράζονται ελεύθερα και να μη τους συλλαμβάνουν οι μπάτσοι…

Για αυτό κι εγώ ενώνω τη φωνή μου με τους έξι συληφθέντες στη Χαλκίδα και σου φωνάζω ΔΗΜΟΣΙΑ  ΟΥ ! ΟΥ ! ΟΥ ! ΟΥ ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΣ  !!!

ΟΥ ΡΕ … ΟΥ ΡΕ… ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΕΔΩ …

ΕΧΕΙΣ ΠΟΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΦΑΣ ?

ΟΥΣΤ… ΑΠΟ ΕΔΩ ΡΕ …

ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΕ ΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΝΑ ΜΕ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ …

ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ… ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ." 


 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-1-2012 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις