Logo

Ειδήσεις


 

Σε ...καραντίνα μπαίνουν τα 11.000.000 κάτοικοι της περιοχής Ουχάν στην Κίνα όπου έκανε την εμφάνιση του ο νέος κοροναϊός.
Οι κινεζικές αρχές αποφάσισαν την αναστολή λειτουργίας των δημόσιων μέσων μεταφοράς, του αεροδρομίου και των σιδηροδρομικών σταθμών για τους ταξιδιώτες που σκόπευαν να αναχωρήσουν από την πόλη.
Οι τοπικές αρχές συνιστούν στους κατοίκους να μην φύγουν από την πόλη χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος.
 

Μάταια περίμεναν οι βουλευτές μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής την πρώην εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, να προσκομίσει σήμερα, Τετάρτη, τα στοιχεία που της είχαν ζητηθεί ως προς τη μελέτη που είχε συντάξει ο σύζυγος της για λογαριασμό της Novartis. 

Παγάκια δύο εταιρειών με έδρα την Ξάνθη και την Κατερίνη ανακαλούνται με απόφαση του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), καθώς διαπιστώθηκε υπέρβαση των τιμών των κολοβακτηριοειδών και ανακαλούνται ως μη ασφαλή.


 

Στους δρόμους βγήκαν σήμερα, Τετάρτη, χιλιάδες κάτοικοι νησιών του βορείου Αιγαίου οι οποίοι πλήττονται από το Προσφυγικό και Μεταναστευτικό, με 50.000 ...φιλοξενούμενους από 80 χώρες.


 

"Όταν η άμβλωση πραγματοποιηθεί νόμιμα και με ασφάλεια, δεν αυξάνεται ο κίνδυνος για ψυχιατρικά ή σωματικά προβλήματα" αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Φεμινιστικός Τομέας Ρουβίκωνας σε ανακοίνωσή του για την παρέμβαση που πραγματοποίησε σε ιατρείο γυναικολόγου στο Κέντρο Υγείας Πατησίων. 


 

Ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμης Λέκκας,εξέφρασε την Τετάρτη κατηγορηματική άποψη ότι δεν υπάρχει καμία συσχέτιση των ερευνών για υδρογονάνθρακες ...


 

Στο κάλεσμα της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος για συστράτευση όλων των κοινωνικών φορέων κατά της άδικης και αντισυνταγματικής επαναφοράς του τέλους δικαστικού ενσήμου στις αναγνωριστικές αγωγές (αρμοδιότητας Πολυμελούς Πρωτοδικείου) ανταποκρίθηκαν ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων «ΣΕΒΕ», το Βιοτεχνικό ...
 

Αξιωματικοί της Ασφάλειας αναμένεται μέσα στο προσεχές διάστημα να μεταβούν στη Σερβία, προκειμένου να έχουν απευθείας  συζητήσεις με τους  Σέρβους συναδέλφους τους αναφορικά με τη δολοφονία των Ιγκόρ Ντέντοβιτς και Στεφάν Σταμάτοβιτς σε ταβέρνα στη Βάρη.


 

Η Ολομέλεια της Βουλής εξέλεξε την Τετάρτη την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου πρόεδρο της Δημοκρατίας από την πρώτη ψηφοφορία, υπερβαίνονγτας, μάλιστα, την πλειοψηφία των 2/3 των παρόντων βουλευτών, που απαιτεί το Σύνταγμα. 


 

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, εξαπέλυσε αιχμηρά βέλη κατά της πρώην εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς, Ελένης Ράικου για όσα ισχυρίστηκε εναντίον του καταθέτοντας στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής.