Logo

main article image1
 
 

Ειδήσεις



Αστυνομικά - Δικαστικά - Παρασκήνια



 

Σε τρεις συλλήψεις για το επεισόδιο με έναν νεκρό τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής έξω από κέντρο διασκέδασης στο Μαρούσι προχώρησε η ΕΛΑΣ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για μέλη της ομάδας που ενεπλάκησαν στη συμπλοκή και δεν ήταν εκείνοι που σκότωσαν τον νεαρό.


 

Νέα δεδομένα στη διερεύνηση της τραγωδίας των Τεμπών και ειδικά στο κομμάτι που αφορά τη συγκάλυψη, εγείρει η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο δικηγόρος Βασίλης Ζησιμάτος, ο οποίος εκπροσωπεί νομικά την οικογένεια του αδικοχαμένου μηχανοδηγού της επιβατικής αμαξοστοιχίας.


 

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, με παραγγελία της προς την διευθύνουσα της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών ζητά να διερευνηθεί η άσκηση αυτεπάγγελτης έφεσης κατά της απόφασης για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.


 

Έξι χρόνια μετά τη μεγαλύτερη τραγωδία που έζησε η χώρα τις τελευταίες δεκαετίες στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 104 νεκρούς, το δικαστήριο εξέδωσε την απόφασή του για την ενοχή ή μη των 21 κατηγορουμένων για πράξεις και παραλείψεις πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη φωτιά.


 

Αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση συμμορίας, που αποτελούνταν κυρίως από ανήλικα μέλη, και φέρεται να πραγματοποιούσε διακίνηση ναρκωτικών πραγματοποίησε το τελευταίο διάστημα το Τμήμα Αντιμετώπισης Παραβατικότητας Ανηλίκων της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.


 

Συνεχίζονται στα δικαστήρια της Ευελπίδων οι απολογίες της δεύτερης ομάδας  32 κατηγορουμένων για εγκληματική οργάνωση οπαδών, στην οποία αποδίδεται η δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη τον περασμένο Δεκέμβριο σε επεισόδια έξω από το κλειστό γήπεδο στο Ρέντη.


 

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες -ο ένας σοβαρά- είναι ο απολογισμός της φονικής συμπλοκής με πυροβολισμούς που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Απριλίου, έξω από γνωστό κλαμπ επί της λεωφόρου Κηφισίας, στην περιοχή του Αμαρουσίου.


 

Απόπειρα αυτοκτονίας φέρεται ότι έκανε πριν από λίγο ένας από τους βασικούς κατηγορούμενους για την υπόθεση της δολοφονίας του αστυνομικού Λυγγερίδη, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ANT1.