Logo

Eurovision 2015: Η Σουηδία η μεγάλη νικήτρια [βίντεο+φωτο]



 
 

Souhdia3 24-5-2015Η Σουηδία είναι η μεγάλη νικήτρια του 60ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision που τερμάτισε πρώτη με 365 βαθμούς. Ο Måns Zelmerlöw, το απόλυτο φαβορί με τα εντυπωσιακά εφέ,  κατάφερε να επικρατήσει σε μια αναμέτρηση για γερά νεύρα με την Polina Gagarina, εκπρόσωπο της Ρωσίας που...

τερμάτισε στη δεύτερη θέση 303 βαθμούς, ενώ στην τρίτη θέση περιορίστηκε η Ιταλία με 292 βαθμούς. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε το Βέλγιο με 217 βαθμούς και στην πέμπτη η Αυστραλία με 196 βαθμούς.

H Μαρία-Έλενα Κυριάκου αν και έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση στη σκηνή της Wiener Stadthalle της Βιέννης δεν τα πήγε καλά στη βαθμολογία, με αποτέλεσμα να συγκεντρώσει 23 ψήφους κα να τερματίσει στην 19η θέση, ενώ η Κύπρος κατέλαβε την 22η θέση.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι για πρώτη φορά Ελλάδα και Κύπρος δεν αντάλλαξαν παραδοσιακά τα 12άρια.

Μόνο τρεις χώρες μας ψήφισαν: Με 10  βαθμούς η Αλβανία, με 5 βαθμούς η Αρμενία και με 8 βαθμούς η Κύπρος.

Πώς ψήφισε η Ελλάδα: Αρμενία 1, Γεωργία 2, Λετονία 3, Σουηδία 4, Αυστραλία 5, Αλβανία 6, Βέλγιο 7, Ρωσία 8, Κύπρος 10, Ιταλία 12.

Στον σχολιασμό ήταν και σήμερα η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης, ενώ η Έλενα Παπαρίζου ήταν εκείνη που ανακοίνωσε τη βαθμολογία που έδωσε η Ελλάδα.

Κατά τα άλλα, οι διοργανωτές φρόντισαν να κάνουν μια φαντασμαγορική έναρξη στον τελικό του θεσμού με την Κοντσίτα να κρέμεται από το ταβάνι, ενώ προηγουμένως είδαμε εικόνες από την Βιέννη, ακούσαμε κλασσική μουσική και παρακολουθήσαμε ένα πολύ ωραίο πρόμο βίντεο για την διοργανώτρια χώρα. Τέλος, όλοι οι συμμετέχοντες βρέθηκαν στη σκηνή και μαζί με τις τρεις παρουσιάστριες έκαναν κι επίσημα την έναρξη του τελικού του φετινού διαγωνισμού της Eurovision.

vathmologia 24-5-2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Η εμφάνιση της Σουηδίας

 Η εμφάνιση της Ελλάδας

 

 Η εμφάνιση της Ιταλίας

 Η εμφάνιση της Ρωσίας

 Η εμφάνιση της Κύπρου

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-5-2015 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Eurovision 2015: Η Ελλάδα πέρασε στον τελικό [βίντεο+φωτο]

Eurovision 2015: Αποτελέσματα Β' Ημιτελικού - H Κύπρος πέρασε στον τελικό [βίντεο+φωτο]


Τελευταίες Ειδήσεις