Logo

Τί λέει η Εισαγγελία Πρωτοδικών για τη δήθεν διαρροή στρατιωτικών μυστικών



 
 

xristodoulidou 13-2-2-14Ουδεμία ποινική δίωξη έχει ασκηθεί για την υπόθεση της ιστοσελίδας «peiratiko reportaz», διευκρινίζει σε ανακοίνωσή της...

η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Η ανακοίνωση της Εισαγγελίας, έχει ως εξής:

«Σε συνέχεια προηγούμενου Δελτίου Τύπου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών (10-2-2014) σχετικά με την ανάρτηση «Πειρατικό Ρεπορτάζ» περί Λιμενικού Σώματος κ.λπ, διευκρινίζεται ότι έχει παραγγελθεί η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για πλημμελήματα, η οποία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, ώστε ουδεμία ποινική δίωξη έχει ασκηθεί».

Η δημοσιογράφος της ιστοσελίδας Πόπη Χριστοδουλίδου, κλήθηκε την Τετάρτη, στην Κρατική Ασφάλεια, στο πλαίσιο της έρευνας στην Κρατική Ασφάλεια Αθηνών, όπου έδωσε πολύωρη κατάθεση, η οποία στη συνέχεια μετατράπηκε σε απολογία.

Όπως ανέφερε η ίδια, μέσω του blog, αφού κατέθεσε, οι αστυνομικοί την ενημέρωσαν ότι αντιμετωπίζει κατηγορίες για παραβίαση του Στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα σε βαθμό κακουργήματος (!), επειδή δεν συμμορφώθηκε με την υπόδειξη να "κατεβάσει" την σχετική ανάρτηση.

Υπενθυμίζεται, ότι το ρεπορτάζ που δημοσίευσε η δημοσιογράφος στο «peiratiko reportaz», αφορούσε στη φύλαξη "ευαίσθητων στόχων" από βατραχανθρώπους του Λιμενικού Σώματος. Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, κοινοποίησε ΦΕΚ στο οποίο έχει δημοσιευθεί ο σχετικός νόμος.

Η απάντηση της Πόπης Χριστοδουλίδου

Η Πόπη Χριστοδουλίδου, απάντησε στην ανακοίνωση της Εισαγγελίας με την παρακάτω δήλωση, που αναρτήθηκε στο «peiratiko reportaz»:

«Μου άσκησαν δίωξη. Μου απαγγέλθηκαν κατηγορίες ενώπιον τριών δικηγόρων, του Παναγιώτη Σαπουντζάκη, του Γιώργου Σαπουντζάκη και της Χρύσας Σαραβράκου, νομικής συμβούλου της ΕΣΗΕΑ.

Έδωσα κανονικά απολογία επί της κατηγορίας, με νομικά και άλλα επιχειρήματα, αρνήθηκα τις κατηγορίες, απέδειξαν οι δικηγόροι πως είναι αβάσιμες οι κατηγορίες και πως η προδικασία είναι εντελώς παράνομη.

Και στο τέλος, κράτησα επιφύλαξη για άσκηση παντός νομίμου δικαιώματός μου, κατά αυτών που με διέσυραν ως κατάσκοπο".

Υπέγραψα κανονικά, εγώ κι ο αστυνομικός της κρατικής ασφάλειας και αιτήθηκα, όπως δικαιούμαι ως κατηγορούμενη, επιτόπου αντιγράφων.

Και πήρα αντίγραφο της δικογραφίας. Το έχει ο κ. Παναγιώτης Σαπουντζάκης, ο δικηγόρος μου. Και σε λίγη ώρα, θα εκδώσει ανακοίνωση – διάψευση σχετικά με την "μη δίωξη"... Θα δώσει ο δικηγόρος μου, αν χρειαστεί, στη δημοσιότητα όλη τη δικογραφία. Και φυσικά, την απολογία μου.

Αν και όποιοι θέλουν να κάνουν πίσω, να γνωρίζουν πως ο διασσυρμός μου θα έχει συνέπειες».

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-2-2014 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Δημοσιογράφος διώκεται για κακούργημα διότι δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις!


Τελευταίες Ειδήσεις