Logo

Κατέθεσαν τροπολογία για τις διαφημίσεις και το αγγελιόσημο χωρίς έκθεση του ΓΛΚ



 
 

efimerides 2-8-2014Ανατροπή στη διαφημιστική αγορά φέρνει τροπολογία που αναπροσαρμόζει τον τρόπο υπολογισμού του αγγελιοσήμου...

που κατατέθηκε στην Βουλή.

Την τροπολογία κατέθεσαν οι υπουργοί Οικονομικών Γ. Χαρδούβελης, Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης και Υγείας Μάκης Βορίδης και εντάχθηκε σε άσχετο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

Με την τροπολογία ρυθμίζεται από 1.1.2015 ο τρόπος τιμολόγησης των διαφημίσεων, ώστε να διενεργείται απευθείας μεταξύ των συμβαλλομένων, αποκλειστικά με τιμολόγιο που εκδίδει ο διαφημιστής.

Ειδικότερα, προβλέπεται ότι «o ειδικός φόρος, το αγγελιόσημο, ο ΦΠΑ και οι άμεσοι και έμμεσοι φόροι  καθώς και ο ειδικός φόρος και το αγγελιόσημο για τις ανταλλακτικές συμβάσεις μεταξύ πάσης φύσεως Μέσων για την αμοιβαία προβολή τους υπολογίζεται με βάση την τιμή που αναγράφεται στο τιμολόγιο, όπως αυτή προκύπτει μετά την αφαίρεση της τυχόν χορηγούμενης έκπτωσης».

Ακόμα, ορίζεται ότι η αμοιβή των διαφημιστών και επιχειρήσεων που μεσολαβούν για τη διαφήμιση, βαρύνει αποκλειστικά τον διαφημιζόμενο και σε καμία περίπτωση το Μέσο και παράλληλα απαγορεύεται η καταβολή από το Μέσο οποιασδήποτε παροχής χρηματικής, σε είδος ή και δωρεαν, επιστροφή, επιβράβευση ή άλλη άμεση και έμμεση αμοιβή σχετικά με οποιεσδήποτε υπηρεσίες προβολής που παρέχουν στο Μέσο τα ανωτέρω πρόσωπα.

Πέραν των παραπάνω, αίσθηση προκαλεί η πρωτοφανής για τα νομοθετικά χρονικά τελευταία παράγραφος της έκθεσης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, σύμφωνα με την οποία:

«Τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια εντός των οποίων ζητήθηκε η σύνταξη της έκθεσης δεν επέτρεψαν την ολοκληρωμένη επεξεργασία της τροπολογίας και την εκτίμηση των οικονομικών αποτελεσμάτων»...

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-8-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις