Logo

Ο γνωστός δικηγόρος της Αθήνας και ο τραπεζικός λογαριασμός στην Ελβετική τράπεζα UBS



 
 

euro-valitsaΈνας γνωστός δικηγόρος της Αθήνας καταγγέλθηκε από πελάτη του - ο οποίος κατηγορείται για τις μίζες με τα γερμανικά υποβρύχια - ότι του υπεξαίρεσε περίπου 500.000 ευρώ. Στη μήνυσή του ο πελάτης ισχυρίζεται ότι μετά την απολογία του στον ανακριτή...

ο συνήγορος του ζήτησε να καταθέσει το παραπάνω ποσό στην Ελβετική τράπεζα UBS, προκειμένου να πληρωθεί - όπως τον διαβεβαίωσε - η εγγύηση που του είχε επιβληθεί ως περιοριστικός όρος.

Πράγματι, τα χρήματα αυτά κατατέθηκαν στον λογαριασμό του δικηγόρου με αριθμό No CH 490024028588*** -U αλλά ουδέποτε καταβλήθηκαν ως εγγύηση στο Ελληνικό Δημόσιο.

Όπως υποστηρίζει ο πελάτης, ο συνήγορος τα καρπώθηκε προς όφελός του και γι' αυτό το λόγο μετά τη μήνυση που υπέβαλε ασκήθηκε εναντίον του ποινική δίωξη για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος. Έτσι, ο δικηγόρος απολογήθηκε τον περασμένο Ιούλιο, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και η υπόθεση εκκρεμεί.

Το ερώτημα όμως είναι γιατί οι δικαστικές αρχές της χώρας μας δεν έχουν ζητήσει μέχρι σήμερα από την Ελβετία συνδρομή ώστε να ανοίξει ο εν λόγω λογαριασμός.

Θεωρούν δεδομένο ότι περιέχει μόνο τα περίπου 500.000 ευρώ του πελάτη με τις μίζες από τα υποβρύχια; Τα χρήματα αυτά δεν αποτελούν προϊόν φοροδιαφυγής; Ή μήπως δεν τολμούν να ζητήσουν το άνοιγμά του επειδή φοβούνται;

Ο νομικός κόσμος έχει "βουίξει" με τον συγκεκριμένο λογαριασμό. Λένε, για παράδειγμα, πως εκεί κρύβονται και χρήματα για δωροδοκίες πρώην λειτουργών της Δικαιοσύνης, οι οποίοι αναλάμβαναν με το αζημίωτο να "βοηθούν" οικονομικούς εγκληματίες!

Τα ονόματα που ακούγονται στους διαδρόμους των δικαστηρίων είναι τρανταχτά και συγκεκριμένα.

Εμείς δεν θέλουμε να πιστέψουμε όσα λέγονται. Είναι κρίμα να διασύρονται πρόσωπα με λαμπρή πορεία στο χώρο της Δικαιοσύνης από φημολογίες.

Από την άλλη πλευρά όμως γιατί κανείς αρμόδιος, δεν έχει ζητήσει έως τώρα το άνοιγμα του επίμαχου λογαριασμού στην Ελβετική τράπεζα;

Δεν είναι εύλογο να αναρωτιούνται κάποιοι πως είναι δυνατόν να παραμένει ακόμη στο δικαστικό απυρόβλητο; Εκτός και αν αληθεύουν οι φήμες...

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-12-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις