Logo

Επί τρεις μήνες υπουργείο Δικαιοσύνης και εισαγγελία του Αρείου Πάγου "έκρυβαν" στα συρτάρια τους τη δικογραφία κατά Βενιζέλου και Παπακωνσταντίνου!



 
 

voulhΤεράστιες ευθύνες προκύπτουν για το υπουργείο Δικαιοσύνης και την εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την παραγραφή των ποινικών ευθυνών...

του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, στο σκάνδαλο των υποβρυχίων και των ναυπηγείων Σκαραμαγκά. (διαβάστε εδώ)

Από την πορεία της σχετικής δικογραφίας, όπως αυτή προκύπτει από επίσημα έγγραφα, αποδεικνύεται ότι η σχετική δικογραφία παρέμεινε επί δύο σχεδόν μήνες στα... ερμάρια της εισαγγελίας Α.Π και για έναν ακόμη μήνα στα... συρτάρια του υπουργείου Δικαιοσύνης για να αποσταλεί τελικά στη Βουλή την μέρα που έκλεισε με εντολή του Αντώνη Σαμαρά, με αποτέλεσμα να παραγραφούν οι όποιες ποινικές ευθύνες των δύο μελών της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου.

Ειδικότερα, το ιστορικό της υπόθεσης ξεκίνησε στις 20 Δεκεμβρίου 2013 όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου έστειλε στην εισαγγελία Εφετών τα πρακτικά της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής της 18/12/2013 επί της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση των Υποβρυχίων και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Στις 24 Δεκεμβρίου 2013 η αντιεισαγγελέας εφετών Ελένη Ράικου διαβίβασε με τη σειρά της την υπόθεση στους επίκουρους εισαγγελείς εγκλημάτων και διαφθοράς Αντώνη Ελευθεριάνο και Πόπη Παπανδρέου, προκειμένου να διενεργήσουν προκαταρκτική εξέταση για τα προσκομιζόμενα στοιχεία.

Στις 18 Μαρτίου 2014 η αντεισαγγελέας εφετών Ελένη Ράικου έλαβε το πόρισμα της προκαταρκτικής εξέτασης των δύο επίκουρων εισαγγελέων εγκλημάτων διαφθοράς και την ίδια ημέρα διαβίβασε τη σχετική δικογραφία στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Στις 5 Μαΐου 2014 η εισαγγελία του Αρείου Πάγου... θυμήθηκε να στείλει τη δικογραφία στον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου όπως ορίζει η σχετική συνταγματική διαδικασία και εκείνος με τη σειρά του χρειάστηκε άλλον ένα μήνα (30 Μαϊου 2014) για να... θυμηθεί να την αποστείλει στον Πρόεδρο της Βουλής, όπως ορίζει το άρθρο 86 του Συντάγματος «περί ποινικής ευθύνης Υπουργών». Και ο Ευ. ΜεΪμαράκης την παρέλαβε ακριβώς στις 4 Ιουνίου την ημέρα, δηλαδή, που ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αποφάσισε να κλείσει τη Βουλή εκτάκτως!!!

Τα συμπεράσματα δικά σας...

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-6-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις