Logo

Χαλκίδα: Εμπλοκή του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Δ. Αναγνωστάκη σε σκάνδαλο στην ΔΕΥΑΧ



 
 

anagnwstakhs 23-7-2014Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας άσκησε ποινική δίωξη για απιστία σε βαθμό κακουργήματος για «μαύρη τρύπα», ύψους...

158.000 ευρώ, που διαπιστώθηκε στη ΔΕΥΑΧ.

Το οικονομικό σκάνδαλο φέρεται να διαπράχθηκε κατά την χρονική περίοδο 2002-2006, όταν πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης ΔΕΥΑΧ και δήμαρχος Χαλκίδας ήταν ο σημερινός βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Δημήτρης Αναγνωστάκης.

Συγκεκριμένα, το 2003  εντοπίστηκε έλλειμμα, ύψους 158.000 ευρώ στα ταμεία της ΔΕΥΑΧ και μέχρι σήμερα, οι δαπάνες αυτές δεν έχουν δικαιολογηθεί.

Έτσι, η Εισαγγελία προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της δημοτικής επιχείρησης κατά την επίμαχη περίοδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του eviazoom, η ποινική δίωξη στρέφεται κατά 9 ατόμων εκ των οποίων οι πέντε έχουν ήδη απολογηθεί στον ανακριτή και αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Για τον Δημήτρη Αναγνωστάκη θα πρέπει πρώτα να ζητηθεί από τη Βουλή  η άρση της βουλευτικής του ασυλίας, ώστε να είναι δυνατή η απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του και η κλήση του σε απολογία από τον ανακριτή.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-7-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις