Logo

''Κόντρα'' ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ στο ΣτΕ για την περιφέρεια Β. Αιγαίου



 
 

kaloghrou 31-8-2014Χαρακτηριστικά πολιτικής "κόντρας" μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει η δικαστική διαμάχη που έχει ξεκινήσει σχετικά με την περιφέρεια...

Βορείου Αιγαίου,  καθώς στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) κατατίθενται η μία μετά την άλλη οι ενστάσεις για το αποτέλεσμα των εκλογών του περασμένου Μαΐου.

Όπως είναι γνωστό, στο ΣτΕ έχει ήδη προσφύγει, εκπροσωπούμενη από τον πρώην υπουργό Προκόπη Παυλόπουλο, η Χριστιάνα Καλογήρου της ΝΔ, η οποία ζητά να αναιρεθεί δικαστική απόφαση (του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά) που διέταξε την έκπτωσή της από το αξίωμα της περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, κατόπιν ένστασης που υπέβαλαν τεσσάρα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Τώρα προσέφυγαν στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ιωάννης Ζερδελής, ο περιφερειακός σύμβουλος, Βασίλης Τεντόμας και τα τοπικά στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στη Μυτιλήνη, Παναγιώτης Λαμπρόπουλος και Δημήτρης Μάντζαρης.

Οι προσφεύγοντες ζητούν, επίσης, την αναίρεση της ίδιας απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά, ως προς το μέρος εκείνο που απέρριψε την ένστασή τους με την οποία ζητούσαν να ακυρωθεί και η εκλογή του αντιπεριφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Ευστράτιου Κύτελη.

Υπενθυμίζεται, ότι το Πολυμελές Πρωτοδικείο Μυτιλήνης είχε ανακηρύξει την κ. Καλογήρου περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου.

Ωστόσο, τα τέσσερα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχαν καταθέσει ένσταση κατά της εκλογής της Χριστιάνας Καλογήρου ως περιφερειάρχου Β. Αιγαίου και κατά του αντιπεριφερειάρχη κ. Κύτελη.

Το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά με απόφασή του έκανε εν μέρει δεκτή την ένσταση και ακύρωσε την ανακήρυξη της κ. Καλογήρου, καθώς διαπίστωσε κώλυμα εκλογιμότητας, επειδή κατείχε διευθυντική θέση το αμέσως προηγούμενο διάστημα των εκλογών.

Η κ. Καλογήρου, συγκεκριμένα, ασκούσε καθήκοντα Γενικής Γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές της 18ης και 25ης Μαΐου 2014.

Αντίθετα, το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά απέρριψε την ένσταση ως προς το μέρος εκείνο που στρεφόταν κατά της εκλογής του  κ. Κύτελη.

Τι υποστηρίζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην προσφυγή τους.

Τα τέσσερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ  υποστηρίζουν ότι ο αντιπεριφερειάρχης έχει και αυτός κώλυμα εκλογιμότητας, καθώς από τον Ιούλιο του 2011 μέχρι και τον περασμένο Φεβρουάριο είχε την ιδιότητα του διευθυντή της Νομαρχιακής Μονάδας Υγείας Μυτιλήνης του ΙΚΑ και παράλληλα από την 1η Ιανουαρίου 2012 της Νομαρχιακής Μονάδας Υγείας Μυτιλήνης του ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με τους προσφεύγοντες το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά ερμήνευσε εσφαλμένα την εκλογική νομοθεσία, καθώς  από την θέση που κατείχε ο κ. Κλύτελης είχε σημαντικές δυνατότητες επηρεασμού σε ψυχολογικό επίπεδο της εκλογικής βούλησης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 31-8-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις