Logo

Λέανδρος Ρακιντζής: Η Πολιτεία καλύπτει με νόμους και απαλλακτικά βουλεύματα τους επωνύμους



 
 

rakintzisΣοβαρές καταγγελίες για παροχή ασυλίας στους επωνύμους από την Πολιτεία, έκανε κατά την παρουσίαση της Έκθεσης Πεπραγμένων για το 2013, στη Βουλή...

ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής.

Ειδικότερα, όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόδωρος Δρίτσας, έκανε λόγο για «μεθοδευμένη παραγραφή αδικημάτων σε επωνύμους», ο Λ. Ρακιντζής είπε χαρακτηριστικά πως «πρόσφατα υπήρξε ένας νόμος που ορίζει ότι δεν ευθύνονται οι διοικήσεις των ΔΕΚΟ για υποθέσεις διαφθοράς που βρίσκονται ενώπιον της Δικαιοσύνης».

Και συμπλήρωσε με νόημα: «Υποκρύπτεται αμνηστία αλλά δεν είμαι εγώ αρμόδιος να το κρίνω. Υπάρχει μία τάση γενικότερη για εμπόδια είτε πρόκειται για γραφειοκρατία είτε για οποιοδήποτε άλλο κόλλημα», συμπλήρωσε.

Μάλιστα ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης ρώτησε τα μέλη της Επιτροπής της Βουλής, αν έχουν δει επώνυμο να δικάζεται εύκολα ενώ αναφέρθηκε και στα απαλλακτικά βουλεύματα λέγοντας ότι στην προσπάθειά του κατά των επωνύμων βρίσκει ένα τείχος, γιατί δεν μπορεί να κάνει έφεση στο βούλευμα.

Επίσης υπογράμμισε ότι ο ίδιος δεν μπορεί να ελέγξει το ποινικό σκέλος αλλά καταθέτει ότι η προσπάθεια που κάνει κατά των επωνύμων βρίσκει εμπόδια αλλά δεν μπορεί να κατονομάσει υποθέσεις, αφού αρμόδια για το θέμα αυτό είναι η Δικαιοσύνη.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-9-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις