Logo

Έλεγχος «πόθεν έσχες»: Στο στόχαστρο δύο πρόσωπα με «αδικαιολόγητες» μεταβολές



 
 

voulh 14-10-2014Στα χέρια του προέδρου της κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τα οικονομικά των κομμάτων, Γιώργου Καλαντζή βρίσκονται από...

την Τρίτη τα πρώτα ουσιαστικά ευρήματα από τον αναδρομικό έλεγχο των «Πόθεν Εσχες» όλων όσων κατείχαν κρίσιμες δημόσιες θέσεις την περίοδο 1974 – 2012.

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι κατά τον έλεγχο, που διενήργησαν ορκωτοί λογιστές, ερευνήθηκαν οι δηλώσεις πέριουσιακής κατάστασης περίπου 500 πρώην πρωθυπουργών, υπουργών, υφυπουργών και άλλων αξιωματούχων κατά την κρίσιμη χρονική περίοδο.

Από αυτούς τους ελέγχους εντοπίστηκαν συνολικά 26 περιπτώσεις, στις οποίες παρατηρήθηκαν αποκλίσεις ή διαφοροποιήσεις στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν με επάρκεια.

Ωστόσο, πηγές του Κοινοβουλίου τόνιζαν ότι από αυτές τις 26 περιπτώσεις μόνο σε δύο πρόσωπα εμφανίζονται σημαντικές διαφοροποιήσεις και ενδεχομένως οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης να παραπεμφθούν αρμοδίως για να αποτελέσουν αντικείμενο περαιτέρω φορολογικού ελέγχου.  

Την προσεχή εβδομάδα αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Επιτροπής προκειμένου να αξιολογηθεί το υλικό από τους συμμετέχοντες σε αυτή δικαστικούς, οι οποίοι θα ελέγξουν τα ευρήματα και τη μεθοδολογία του ελέγχου, προκειμένου να κρίνουν εάν απαιτείται και για ποιούς περαιτέρω έρευνα. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-10-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις