Logo

Ν.Παρασκευόπουλος: Δεν θα γίνει κατάσχεση στο κτήριο του Γκαίτε



 
 

paraskeuopoulos 26-3-2015Συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο, είχαν την Πέμπτη ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος του Δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας, ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Σταθάς και η δικηγόρος Χριστίνα Σταμούλη, με θέμα την εκτέλεση της...

δικαστικής απόφασης για τις θηριωδίες στο Δίστομο, η οποία θα επιτρέψει στους συγγενείς των θυμάτων να προβούν σε κατάσχεση επί της περιουσίας του Γερμανικού δημοσίου στην Ελληνική επικράτεια.

Όπως έγινε γνωστό, ο υπουργός  επανέλαβε τα όσα έχει πει στην Βουλή, δηλαδή ότι δεν θα γίνει κατάσχεση στο κτήριο του γερμανικού ιστορικού μορφωτικού-πολιτιστικού ιδρύματος «Ινστιτούτο Γκαίτε», υπογραμμίζοντας πως ό,τι υπογράψει σχετικά με τις αξιώσεις των συγγενών θυμάτων του Διστόμου, θα είναι μετά από κυβερνητική απόφαση.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, κατά τη συνάντηση, οι εκπρόσωποι του Διστόμου παρέδωσαν στον κ. Παρασκευόπουλο την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για αναγκαστική εκτέλεση της απόφασης του Πρωτοδικείου Λιβαδειάς υπέρ των κατοίκων του Διστόμου.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης ο δήμαρχος, Γιάννης Γεωργάκος, δήλωσε ικανοποιημένος από τη συνάντηση.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς είπε από την πλευρά του, ότι δεν είναι θέμα του υπουργού Δικαιοσύνης, αλλά της κυβέρνησης, και τόνισε  ότι δεν μιλούμε για κατάσχεση του "Γκαίτε" αλλά για αναγκαστική εκτέλεση της απόφασης σε άλλα περιουσιακά στοιχεία της Γερμανίας, επισημαίνοντας ότι ο Ελληνικός λαός δεν έχει κανένα πρόβλημα με τον γερμανικό.

Η κ. Σταμούλη, τέλος, δήλωσε ότι «ο καθηγητής Παρασκευόπουλος είναι ο πρώτος υπουργός Δικαιοσύνης, από το 2000 που εκδόθηκε η απόφαση του Αρείου Πάγου – μετά από τις νομικές ενέργειες του Γιάννη Σταμούλη-, ο οποίος δεσμεύθηκε στη Βουλή και επιβεβαίωσε τη δέσμευσή του αυτή και σήμερα, ότι δηλαδή προτίθεται να υπογράψει».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-3-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις