Logo

Νικολούδης για δηλώσεις Μητρόπουλου: Δεν θα δημοσιοποιηθεί η λίστα



 
 

nikoloudis«Οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Μητρόπουλου είναι σε γνώση του Παναγιώτη Νικολούδη», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Επικρατείας. «Ωστόσο», συνεχίζει η ανακοίνωση, οι δηλώσεις αυτές «δεν αφορούν το υπουργείο, δεδομένου ότι αναφέρονται σε προγενέστερο χρόνο...

που δεν υφίστατο υπουργός Επικρατείας Καταπολέμησης της Διαφθοράς και ως εκ τούτου ο κ. Παναγιώτης Νικολούδης δεν μπορεί να κάνει καμία δήλωση επ' αυτού».

Όπως σημειώνεται, «τη λίστα Νικολούδη» - όπως έχει επικρατήσει να αποκαλείται η λίστα που κατήρτισε ως πρόεδρος της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης ο σημερινός υπουργός Επικρατείας - εξακολουθεί να διαχειρίζεται η Αρχή».

Σύμφωνα με το non paper, «η συγκεκριμένη λίστα περιλαμβάνει, περίπου, 85.000 υποθέσεις ύποπτες για φοροδιαφυγή, που αφορούν καταθέσεις και εμβάσματα στο εξωτερικό άνω των 200.000, η κάθε μία».

«Η Αρχή δεσμεύεται για τη μη δημοσιοποίηση τους από το απόρρητο. Ωστόσο το Υπουργείο Οικονομικών διαθέτει πληρέστερες και πιο ενημερωμένες λίστες με πολύ περισσότερες υποθέσεις», καταλήγει η πλευρά του κ. Νικολούδη.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-4-2015 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Αλέξης Μητρόπουλος: «Δέχθηκα επίθεση από αγνώστους για τη λίστα Νικολούδη» [βίντεο]

Σύγκληση της Επιτροπής Πόθεν Έσχες για τη λίστα Νικολούδη ζητεί ο Ν. Κακλαμάνης


Τελευταίες Ειδήσεις