Logo

Αλέξης Τσίπρας: Εντολή του λαού η σύγκρουση με τη διαπλοκή



 
 

tsipras 11-2-2016Την ανάγκη να μπει τάξη επιτέλους στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και να τελειώσει η ασυδοσία των μη αδειοδοτούμενων ΜΜΕ επισήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την Πέμπτη κατά τη συζήτηση στη Βουλή της τροπολογίας για τις τηλεοπτικές άδειες. Ο Αλέξης Τσίπρας συγκεκριμένα τόνισε ότι η σύγκρουση...

με τη κατεστημένο και τη διαπλοκή είναι εντολή που έδωσε ο λαός στην κυβέρνησή του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Συγκρουστείτε με το κατεστημένο, καθαρίστε τη χώρα από τις πραγματικές αιτίες της ανομίας. Η εντολή για σύγκρουση με τα συμφέροντα επαναλήφθηκε όχι μία αλλά τρεις φορές». 

«Αποκαλύπτεται ποιοι θέλουν να μην αντιμετωπιστεί η ανομία στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο» τόνισε και  υπενθύμισε τα «κατορθώματα» της διαπλοκής τα τελευταία 25 χρόνια: Μέσα Ενημέρωσης που έχουν μόνο ζημιές συντηρούνται από τράπεζες με στόχο να στηρίζουν πολιτικά και χρεωκοπημένα κόμματα με αντάλλαγμα παράλληλες επιχειρηματικές δράσεις των ιδιοκτητών.

«Όσοι έστησαν στο σύστημα της διαπλοκής νόμιζαν ότι θα διαρκέσει για πάντα. Συνέβη όμως τα 2 κόμματα εξουσίας που διέσωζαν αυτό το σύστημα να χάσουν την εξουσία. Ο λαός έδωσε σαφή εντολή σε μια νέα κυβέρνηση να συγκρουστεί με αυτό το κατεστημένο» υπογράμμισε, κάνοντας αναφορά στα υπερκέρδη αυτού του κατεστημένου, στα θαλασσοδάνεια και την προστασία τους από τις προηγούμενες κυβερνήσεις (όπως το «χώσιμο» των διαφόρων λιστών σε συρτάρια).

«Τώρα, όλοι αυτοί που παρασιτούσαν θα περάσουν από το ταμείο, θα δώσουν εξηγήσεις», είπε, συμπληρώνοντας ότι θα έχουμε 110 , όχι μόνο 10 Παπαστάυρου, «Ήρθε ή ώρα να πληρώσουν όσοι έχουν βγάλει τα χρήματα τους στο εξωτερικό αφορολόγητα» τόνισε. 

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι στην αρχή της ομιλίας του αναφέρθηκε στο τραγικό δυστύχημα με το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, λέγοντας:«Οφείλουμε, πριν ξεκινήσω την ομιλία μου, να αποτίσω φόρο τιμής στου αδικοχαμένους πιλότους του Πολεμικού Ναυτικού που έπεσαν στο καθήκον. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των αδικοχαμένων. Πρέπει να σταθούμε δίπλα στις οικογένειές τους ως Πολιτεία».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-2-2016 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις